Jarná torta s marcipánom

Jarná torta s marcipánom

Krásne vyzerá, super vonia a ešte lepšie chutí – taká je jarná torta s marcipánom. Ak sa vám podarí vymodelovať včielky a kvetinky, bude to ozdoba každej oslavy. Ak nie, nezúfajte, pretože jej chuť je aj tak nezabudnuteľná.

Na korpus

  • 4 ksvajcia

  • 150 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 90 gmaslo

  • 1 PLnastrúhaná citrónová kôra

  • 60 gmed

  • 110 gcmar

  • 200 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok

Na náplň

  • 200 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 300 gsmotanový krémový syr

Na dokončenie

  • 100 gmarhuľový džem

  • 150 gmarcipán

  • práškový cukor na posypanie

  • potravinárske farbivo

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s oboma druhmi cukru na pevný sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, citrónovou kôrou a medom do peny. Obe hmoty spojíme a vmiešame cmar. Nakoniec zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom.

  2. Hotové cesto naplníme do formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie. Povrch uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Vodorovne prekrojíme na dva diely.

  3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, šťavou a vanilkový cukrom do peny. Postupne zašľaháme syr. Spodný diel korpusu potrieme džemom a rozotrieme na neho asi dve tretiny krému. Na povrch položíme horný diel korpusu a tortu uložíme stuhnúť do chladničky. Celý povrch potrieme zvyšným krémom.

  4. Marcipán rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej cukrom na guľatý plát hrubý asi 3 mm. Marcipánom potiahneme tortu. Presahujúci marcipán odkrojíme a zafarbíme. Vymodelujeme z neho včielky a kvetinky a ozdobíme nimi povrch torty. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Torty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.