Jarná torta s marcipánom
Krásne vyzerá, super vonia a ešte lepšie chutí – taká je jarná torta s marcipánom. Ak sa vám podarí vymodelovať včielky a kvetinky, bude to ozdoba každej oslavy. Ak nie, nezúfajte, pretože jej chuť je aj tak nezabudnuteľná.
Na korpus
4 ksvajcia
150 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
90 gmaslo
1 PLnastrúhaná citrónová kôra
60 gmed
110 gcmar
200 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok
Na náplň
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
1 balenievanilkový cukor
300 gsmotanový krémový syr
Na dokončenie
100 gmarhuľový džem
150 gmarcipán
práškový cukor na posypanie
potravinárske farbivo
Postup
Bielky vyšľaháme s oboma druhmi cukru na pevný sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, citrónovou kôrou a medom do peny. Obe hmoty spojíme a vmiešame cmar. Nakoniec zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom.
Hotové cesto naplníme do formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie. Povrch uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Vodorovne prekrojíme na dva diely.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, šťavou a vanilkový cukrom do peny. Postupne zašľaháme syr. Spodný diel korpusu potrieme džemom a rozotrieme na neho asi dve tretiny krému. Na povrch položíme horný diel korpusu a tortu uložíme stuhnúť do chladničky. Celý povrch potrieme zvyšným krémom.
Marcipán rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej cukrom na guľatý plát hrubý asi 3 mm. Marcipánom potiahneme tortu. Presahujúci marcipán odkrojíme a zafarbíme. Vymodelujeme z neho včielky a kvetinky a ozdobíme nimi povrch torty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre