Jarná zelenina s medovo-horčicovou zálievkou
Skvelá príloha alebo rýchla a ľahká večera s kúskom pečiva. Je jedno, ako budete jarnú zeleninu s medovo-horčicovou zálievkou konzumovať. Stačí vám na ňu iba zopár kúskov zeleniny a chutná marináda, ktorou celú zmes obalíte.
Na prípravu zeleniny
150 ghrachové struky
150 gmladá mrkva
1 ksväčší kaleráb
4 gšpargľa
150 gfazuľové struky
soľ
2 mlolivový olej
1 zväzokreďkvičky
Na medovo-horčicovú zálievku
2 PLtekutý med
2 PLbalzamikový ocot
6 PLolivový olej
1 PLcitrónová šťava
2 PLhorčica
Postup
Hrášky vylúpeme zo strukov. Mrkvu, kaleráb a špargľu olúpeme, mrkvu nakrájame na širšie pásiky, kaleráb a špargľu na menšie kúsky. Fazuľky tiež očistíme.
Do hrnca nalejeme dostatočné množstvo vody, osolíme a privedieme k varu. Vložíme do nej najskôr mrkvu, po chvíľke pridáme kaleráb a špargľu. Po 3 minútach prisypeme aj fazuľku a hrášok. Uvaríme na skus, potom zeleninu precedíme a necháme odkvapkať.
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom povarenú zeleninu. Nakoniec do panvice vmiešame očistené a na štvrťky nakrájané reďkvičky. Ingrediencie na zálievku premiešame a prilejeme do panvice k zelenine. Spoločne premiešame so soľou a korením. Pred podávaním posypeme sezamom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre