Jarná zelenina s medovo-horčicovou zálievkou

Jarná zelenina s medovo-horčicovou zálievkou

Skvelá príloha alebo rýchla a ľahká večera s kúskom pečiva. Je jedno, ako budete jarnú zeleninu s medovo-horčicovou zálievkou konzumovať. Stačí vám na ňu iba zopár kúskov zeleniny a chutná marináda, ktorou celú zmes obalíte.

Na prípravu zeleniny

  • 150 ghrachové struky

  • 150 gmladá mrkva

  • 1 ksväčší kaleráb

  • 4 gšpargľa

  • 150 gfazuľové struky

  • soľ

  • 2 mlolivový olej

  • 1 zväzokreďkvičky

Na medovo-horčicovú zálievku

  • 2 PLtekutý med

  • 2 PLbalzamikový ocot

  • 6 PLolivový olej

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 2 PLhorčica

Postup

  1. Hrášky vylúpeme zo strukov. Mrkvu, kaleráb a špargľu olúpeme, mrkvu nakrájame na širšie pásiky, kaleráb a špargľu na menšie kúsky. Fazuľky tiež očistíme.

  2. Do hrnca nalejeme dostatočné množstvo vody, osolíme a privedieme k varu. Vložíme do nej najskôr mrkvu, po chvíľke pridáme kaleráb a špargľu. Po 3 minútach prisypeme aj fazuľku a hrášok. Uvaríme na skus, potom zeleninu precedíme a necháme odkvapkať.

  3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom povarenú zeleninu. Nakoniec do panvice vmiešame očistené a na štvrťky nakrájané reďkvičky. Ingrediencie na zálievku premiešame a prilejeme do panvice k zelenine. Spoločne premiešame so soľou a korením. Pred podávaním posypeme sezamom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.