Jarné rizoto so špargľou a sušenými paradajkami

Jarné rizoto so špargľou a sušenými paradajkami

Ak radi pripravujete rizotá na všetky možné spôsoby, jarné špargľové rizoto so sušenými paradajkami budete určite čoskoro doma servírovať. Tradičný spôsob prípravy s postupným dolievaním tekutiny už pravdepodobne máte v malíčku, a tak sa stačí zamerať na to, aby bolo rizoto skutočne krémové a lahodné.

Ingrediencie

  • 300 gzelená špargľa

  • 400 mlzeleninový vývar

  • 200 gcherry paradajky

  • 3 PLolivový olej

  • 100 gsušené paradajky

  • 2 ksšalotka

  • 400 gryža Arborio

  • 100 mlbiele víno

  • 100 gmaslo

  • 200 mlsmotana na varenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gstrúhaný parmezán

Postup

  1. Špargľu očistíme, odstránime zdrevnatené konce a nakrájame na menšie kúsky. Povaríme asi 5 minút v 100 ml vývaru, potom špargľu zlejeme a vývar si odložíme. Necháme ju odkvapkať.

  2. Cherry paradajky umyjeme, prepolíme a opečieme na panvici na lyžici oleja. Sušené paradajky nakrájame na kúsky. Olúpanú šalotku nakrájame nadrobno a speníme ju vo veľkej panvici na oleji. Potom prisypeme ryžu a spoločne restujeme.

  3. Ryžu zalejeme vínom a varíme na miernom plameni, pokým sa tekutina nevstrebe. Potom postupne dolievame vývar a varíme, pokým nie je ryža mäkká. Potom ju zjemníme maslom a smotanou. Primiešame špargľu a paradajky a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec rizoto dochutíme soľou, korením a posypeme parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.