Jarné rizoto so špargľou a sušenými paradajkami
Ak radi pripravujete rizotá na všetky možné spôsoby, jarné špargľové rizoto so sušenými paradajkami budete určite čoskoro doma servírovať. Tradičný spôsob prípravy s postupným dolievaním tekutiny už pravdepodobne máte v malíčku, a tak sa stačí zamerať na to, aby bolo rizoto skutočne krémové a lahodné.
Ingrediencie
300 gzelená špargľa
400 mlzeleninový vývar
200 gcherry paradajky
3 PLolivový olej
100 gsušené paradajky
2 ksšalotka
400 gryža Arborio
100 mlbiele víno
100 gmaslo
200 mlsmotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
100 gstrúhaný parmezán
Postup
Špargľu očistíme, odstránime zdrevnatené konce a nakrájame na menšie kúsky. Povaríme asi 5 minút v 100 ml vývaru, potom špargľu zlejeme a vývar si odložíme. Necháme ju odkvapkať.
Cherry paradajky umyjeme, prepolíme a opečieme na panvici na lyžici oleja. Sušené paradajky nakrájame na kúsky. Olúpanú šalotku nakrájame nadrobno a speníme ju vo veľkej panvici na oleji. Potom prisypeme ryžu a spoločne restujeme.
Ryžu zalejeme vínom a varíme na miernom plameni, pokým sa tekutina nevstrebe. Potom postupne dolievame vývar a varíme, pokým nie je ryža mäkká. Potom ju zjemníme maslom a smotanou. Primiešame špargľu a paradajky a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec rizoto dochutíme soľou, korením a posypeme parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre