Jarné škótske vajíčka

Jarné škótske vajíčka

Tradične sa škótske vajcia obaľujú v mletom mäse, ale jarné škótske vajcia sú výrazne zelené a skvele reprezentujú toto svieže ročné obdobie. Vyskúšajte si tento, nie veľmi známy, recept pripraviť doma a uvidíte, že budú chutiť celej rodine.

Ingrediencie

  • 4 ksvajcia

  • soľ podľa chuti

  • 100 grozmrazený hrášok

  • 100 glúpané sójové bôby edamame

  • 1 baleniežerucha

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 5 PLkukuričný škrob

  • 5 PLpanko strúhanka

  • sezamový olej na potretie

  • 100 gpražené sezamové semienka na obaľovanie

Postup

  1. Studené vajcia varíme vo vriacej a osolenej vode 6 minút, potom ich ihneď schladíme v studenej vode. Vajcia olúpeme a dáme znovu vychladnúť.

  2. Hrášok, bôby a žeruchu rozmixujeme dohladka, osolíme, okoreníme, vmiešame škrob a panko strúhanku. Zmes rozvaľkáme medzi fóliami na placku.

  3. Uprostred placky dáme vajce, pomocou fólie vajce zabalíme do zmesi a celé ponecháme zabalené vo fólii. Zabalené vajcia varíme asi 3 minúty na naparovacom vejári na knedľu a potom ich necháme vychladnúť.

  4. Vajcia vybalíme z fólie, potrieme ich sezamovým olejom a obalíme v praženom sezame. Pred podávaním vajce prepolíme a podávame napríklad so šalátom a reďkvičkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Škótsko
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.