Jarné škótske vajíčka
Tradične sa škótske vajcia obaľujú v mletom mäse, ale jarné škótske vajcia sú výrazne zelené a skvele reprezentujú toto svieže ročné obdobie. Vyskúšajte si tento, nie veľmi známy, recept pripraviť doma a uvidíte, že budú chutiť celej rodine.
Ingrediencie
4 ksvajcia
soľ podľa chuti
100 grozmrazený hrášok
100 glúpané sójové bôby edamame
1 baleniežerucha
mleté čierne korenie podľa chuti
5 PLkukuričný škrob
5 PLpanko strúhanka
sezamový olej na potretie
100 gpražené sezamové semienka na obaľovanie
Postup
Studené vajcia varíme vo vriacej a osolenej vode 6 minút, potom ich ihneď schladíme v studenej vode. Vajcia olúpeme a dáme znovu vychladnúť.
Hrášok, bôby a žeruchu rozmixujeme dohladka, osolíme, okoreníme, vmiešame škrob a panko strúhanku. Zmes rozvaľkáme medzi fóliami na placku.
Uprostred placky dáme vajce, pomocou fólie vajce zabalíme do zmesi a celé ponecháme zabalené vo fólii. Zabalené vajcia varíme asi 3 minúty na naparovacom vejári na knedľu a potom ich necháme vychladnúť.
Vajcia vybalíme z fólie, potrieme ich sezamovým olejom a obalíme v praženom sezame. Pred podávaním vajce prepolíme a podávame napríklad so šalátom a reďkvičkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre