Jarné zeleninové ragú s vajíčkom

Jarné zeleninové ragú s vajíčkom

Pripravte si jarné zeleninové ragú s vajíčkom a doprajte si jednoduché a výdatné jedlo. Na tomto recepte nemáte čo pokaziť, je rýchly a mimoriadne chutný. Ak neviete, akým spôsobom by ste začali jesť väčšie porcie zeleniny, vyskúšajte ragú, ktorého základ je čisto zeleninový.

Ingrediencie

  • 250 gjarná mrkva

  • 1 kskaleráb

  • 6 ksšpargľa

  • 2 ks(kocky) zeleninový bujón

  • 1 ksmenšia cibuľa

  • 50 gmaslo

  • 50 ghladká múka

  • 100 mlsmotana na šľahanie

  • 2 ks(vňať) jarná cibuľka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 ksvajcia

Postup

  1. Mrkvu a kaleráb očistíme a nakrájame na dlhšie kúsky. Špargľu olúpeme, odstránime zdrevnatené konce a prekrojíme na kratšie kúsky. V hrnci privedieme k varu asi 1 liter vody a pridáme do neho 2 zeleninové bujóny. Vložíme aj mrkvu a kaleráb, chvíľku ich povaríme a potom pridáme špargľu. Všetko uvaríme domäkka a potom zeleninu precedíme. Vývar si odložíme.

  2. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. V kastróliku rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu. Zaprášime ju múkou a pripravíme svetlú zásmažku. Zalejeme ju vychladnutým vývarom (asi 500 ml), ktorý sme si odložili a rozšľaháme. Asi 15 minút necháme povariť a potom vmiešame smotanu.

  3. Do omáčky vsypeme uvarenú zeleninu a nasekáme vňať z cibuliek. Všetko prehrejeme a dochutíme soľou a korením.

  4. Vajcia uvaríme na hniličku s mierne tekutým žĺtkom alebo natvrdo. Omáčku rozdelíme na taniere, každú porciu doplníme vajcom a podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.