Jarné zeleninové ragú s vajíčkom
Pripravte si jarné zeleninové ragú s vajíčkom a doprajte si jednoduché a výdatné jedlo. Na tomto recepte nemáte čo pokaziť, je rýchly a mimoriadne chutný. Ak neviete, akým spôsobom by ste začali jesť väčšie porcie zeleniny, vyskúšajte ragú, ktorého základ je čisto zeleninový.
Ingrediencie
250 gjarná mrkva
1 kskaleráb
6 ksšpargľa
2 ks(kocky) zeleninový bujón
1 ksmenšia cibuľa
50 gmaslo
50 ghladká múka
100 mlsmotana na šľahanie
2 ks(vňať) jarná cibuľka
soľ
mleté čierne korenie
6 ksvajcia
Postup
Mrkvu a kaleráb očistíme a nakrájame na dlhšie kúsky. Špargľu olúpeme, odstránime zdrevnatené konce a prekrojíme na kratšie kúsky. V hrnci privedieme k varu asi 1 liter vody a pridáme do neho 2 zeleninové bujóny. Vložíme aj mrkvu a kaleráb, chvíľku ich povaríme a potom pridáme špargľu. Všetko uvaríme domäkka a potom zeleninu precedíme. Vývar si odložíme.
Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. V kastróliku rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu. Zaprášime ju múkou a pripravíme svetlú zásmažku. Zalejeme ju vychladnutým vývarom (asi 500 ml), ktorý sme si odložili a rozšľaháme. Asi 15 minút necháme povariť a potom vmiešame smotanu.
Do omáčky vsypeme uvarenú zeleninu a nasekáme vňať z cibuliek. Všetko prehrejeme a dochutíme soľou a korením.
Vajcia uvaríme na hniličku s mierne tekutým žĺtkom alebo natvrdo. Omáčku rozdelíme na taniere, každú porciu doplníme vajcom a podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre