Jednoduchá ázijská polievka

Jednoduchá ázijská polievka

Milovníci exotických jedál a netradičných národných kuchýň si určite prídu na svoje, ak ochutnajú jednoduchú ázijskú polievku s pošírovanými kuracími prsiami. Pri jej príprave sa naučíte trochu iný postup prípravy polievky, ale nemusíte sa obávať, že to bude komplikované. Naviac, je to aj celkom rýchle.

Ingrediencie

  • 700 mlkurací vývar

  • 350 mlvoda

  • 2 PLsójová omáčka

  • 2 ČLcukor

  • 2 PLčínske víno na varenie

  • 2 ČLzázvor

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 kshviezdička badián

  • 600 gkuracie prsia

  • 200 gšpenát

  • 1 hrsťsójové a hráškové klíčky

  • 100 gvaječné ázijské rezance

  • 2 ksjarná cibuľka

  • sušená smažená cibuľka

  • feferónka podľa chuti

  • limetka k podávaniu

  • hráškové klíčky na ozdobenie

Postup

  1. Kurací vývar privedieme vo veľkom hrnci k varu. Prilejeme vodu a ochutíme ju sójovou omáčkou, cukrom, vínom, zázvorom, cesnakom a badiánom. Do polievky pridáme kuracie prsia, aby boli celkom zaliate tekutinou. Tesne pod bodom varu pošírujeme 8 minút.

  2. Potom hrniec zoberieme z ohňa a necháme 15 minút odstáť. Keď je kura pošírované, vyberieme ho z polievky a nakrájame na plátky hrubé 0,5 cm. Rezance uvaríme podľa návodu na obale a precedíme. Polievku (bez pošírovaného kuraťa) privedieme späť k varu, pridáme listy špenátu a varíme 30 sekúnd.

  3. Stiahneme z ohňa, rezance vložíme do misky, pridáme špenát, kuracie mäso a vývar. Ozdobíme jarnou cibuľkou, smaženou cibuľkou, nakrájanou feferónkou a osminkou limetky a klíčkami hrášku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.