Jednoduchá ázijská polievka
Milovníci exotických jedál a netradičných národných kuchýň si určite prídu na svoje, ak ochutnajú jednoduchú ázijskú polievku s pošírovanými kuracími prsiami. Pri jej príprave sa naučíte trochu iný postup prípravy polievky, ale nemusíte sa obávať, že to bude komplikované. Naviac, je to aj celkom rýchle.
Ingrediencie
700 mlkurací vývar
350 mlvoda
2 PLsójová omáčka
2 ČLcukor
2 PLčínske víno na varenie
2 ČLzázvor
2 strúčikycesnaku
2 kshviezdička badián
600 gkuracie prsia
200 gšpenát
1 hrsťsójové a hráškové klíčky
100 gvaječné ázijské rezance
2 ksjarná cibuľka
sušená smažená cibuľka
feferónka podľa chuti
limetka k podávaniu
hráškové klíčky na ozdobenie
Postup
Kurací vývar privedieme vo veľkom hrnci k varu. Prilejeme vodu a ochutíme ju sójovou omáčkou, cukrom, vínom, zázvorom, cesnakom a badiánom. Do polievky pridáme kuracie prsia, aby boli celkom zaliate tekutinou. Tesne pod bodom varu pošírujeme 8 minút.
Potom hrniec zoberieme z ohňa a necháme 15 minút odstáť. Keď je kura pošírované, vyberieme ho z polievky a nakrájame na plátky hrubé 0,5 cm. Rezance uvaríme podľa návodu na obale a precedíme. Polievku (bez pošírovaného kuraťa) privedieme späť k varu, pridáme listy špenátu a varíme 30 sekúnd.
Stiahneme z ohňa, rezance vložíme do misky, pridáme špenát, kuracie mäso a vývar. Ozdobíme jarnou cibuľkou, smaženou cibuľkou, nakrájanou feferónkou a osminkou limetky a klíčkami hrášku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre