Jednoduché hubové rizoto

Jednoduché hubové rizoto

Rizoto je jedlo, ktoré je obľúbené v akejkoľvek príchuti. Pravdepodobne za to môže jeho jednoduchosť a aj fakt, že viete, čo od neho môžete očakávať. Hubové rizoto z lesných húb krásne vonia a jeho chuť je postavená práve na zmesi húb, ktoré ste si možno aj sami nazbierali do košíka. Vychutnajte si skvelé rizoto, nevyžaduje veľa ingrediencií a potvrdzuje pravidlo za málo peňazí, veľa muziky.

Ingrediencie

  • 2 PLmaslo

  • 300 gnakrájané čerstvé lesné huby

  • 1 ksna drobno nakrájaná cibuľa

  • 1 strúčikcesnaku (prelisovaný)

  • 300 gguľatozrnná ryža

  • 80 mlbiele víno

  • 750 mlhorúci zeleninový vývar

  • 1 PLčerstvý tymián (lístky)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • jarná cibuľka k podávaniu

  • olivový olej podľa chuti

Postup

  1. Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom opečieme na strednom plameni na1 lyžici masla huby, opekáme ich asi 4 minúty. Huby vyberieme dierovanou naberačkou, pridáme zvyšné maslo, cibuľu a cesnak, za občasného miešania restujeme asi 3 minúty.

  2. K zmesi prisypeme ryžu a za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu. Zalejeme vínom, počkáme, kým sa vyparí a postupne prilievame horúci vývar. Po 15 až 20 minútach by mala byť ryža hotová, vmiešame do nej tymián, väčšiu časť húb, osolíme a okoreníme.

  3. Rizoto ozdobíme zvyšnými opečenými hubami a posypeme na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou, môžeme pokvapkať olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.