Jednoduché hubové rizoto
Rizoto je jedlo, ktoré je obľúbené v akejkoľvek príchuti. Pravdepodobne za to môže jeho jednoduchosť a aj fakt, že viete, čo od neho môžete očakávať. Hubové rizoto z lesných húb krásne vonia a jeho chuť je postavená práve na zmesi húb, ktoré ste si možno aj sami nazbierali do košíka. Vychutnajte si skvelé rizoto, nevyžaduje veľa ingrediencií a potvrdzuje pravidlo za málo peňazí, veľa muziky.
Ingrediencie
2 PLmaslo
300 gnakrájané čerstvé lesné huby
1 ksna drobno nakrájaná cibuľa
1 strúčikcesnaku (prelisovaný)
300 gguľatozrnná ryža
80 mlbiele víno
750 mlhorúci zeleninový vývar
1 PLčerstvý tymián (lístky)
soľ
mleté čierne korenie
jarná cibuľka k podávaniu
olivový olej podľa chuti
Postup
Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom opečieme na strednom plameni na1 lyžici masla huby, opekáme ich asi 4 minúty. Huby vyberieme dierovanou naberačkou, pridáme zvyšné maslo, cibuľu a cesnak, za občasného miešania restujeme asi 3 minúty.
K zmesi prisypeme ryžu a za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu. Zalejeme vínom, počkáme, kým sa vyparí a postupne prilievame horúci vývar. Po 15 až 20 minútach by mala byť ryža hotová, vmiešame do nej tymián, väčšiu časť húb, osolíme a okoreníme.
Rizoto ozdobíme zvyšnými opečenými hubami a posypeme na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou, môžeme pokvapkať olejom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre