Jednoduchý zemiakový chlieb

Jednoduchý zemiakový chlieb

Doprajte si kúsok čerstvého potešenia a pripravte si jednoduchý zemiakový chlieb. Je krásne nadýchaný, má výraznú žltšiu farbu vďaka uvareným zemiakom použitým v ceste a perfektne chutí samotný, s maslom alebo s ľubovoľnou nátierkou.

Rozpis na cca 10 plátkov (1 bochník)

  • 600 gzemiaky

  • soľ

  • 660 ghladká múka

  • 10 gsušené droždie

  • 2 PLolivový olej

Postup

  1. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Precedíme ich a necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na jemno do misy.

  2. Pridáme soľ, múk, droždie, olej a vypracujeme hladké a tuhšie cesto. Necháme ho v teple kysnúť aspoň 90 minút.

  3. Cesto potom rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 cm. Zrolujeme ho, preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme znovu kysnúť asi 30 minút. Potom do užšieho bochníka urobíme z vrchu niekoľko zárezov. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 30 minút (do rúry vložíme ohňovzdornú misku s vodou, aby sa vytvorila para). Upečený chlieb necháme vychladnúť a podávame napríklad s nátierkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Raňajky
Šaláty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.