Jednoduchý žemľový hubovec
Jednoduchý žemľový hubovec je verný svojmu názvu a skutočne vás nepotrápi náročnou prípravou ani zbytočným míňaním času. Suroviny na jeho prípravu sa nájdu asi v každej domácnosti, dokonca je to vynikajúci recept, ktorý sa dá rovno priniesť alebo aj pripraviť na chalupe. Užijete si tak autentickú chuť chalupárskej kuchyne s vôňou lesných húb.
Ingrediencie
3 ksžemľa
500 mlmlieko
2 hrnčeksušené huby
1 kscibuľa
100 gmaslo
2 ksvajcia
2 PLdetská krupica
soľ
mleté čierne korenie
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
Postup
Žemle nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Huby namočíme do trochy vody a necháme jich napučať.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme ju v hrnci na masle. Napučané huby zlejeme a vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu. Pridáme ich k cibuli do hrnca a krátko orestujeme.
Vychladnutú hubovú zmes vmiešame k žemliam, pridáme našľahané vajcia, zahustíme krupicou, osolíme, okoreníme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre