Jednoduchý žemľový hubovec

Jednoduchý žemľový hubovec

Jednoduchý žemľový hubovec je verný svojmu názvu a skutočne vás nepotrápi náročnou prípravou ani zbytočným míňaním času. Suroviny na jeho prípravu sa nájdu asi v každej domácnosti, dokonca je to vynikajúci recept, ktorý sa dá rovno priniesť alebo aj pripraviť na chalupe. Užijete si tak autentickú chuť chalupárskej kuchyne s vôňou lesných húb.

Ingrediencie

  • 3 ksžemľa

  • 500 mlmlieko

  • 2 hrnčeksušené huby

  • 1 kscibuľa

  • 100 gmaslo

  • 2 ksvajcia

  • 2 PLdetská krupica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Žemle nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Huby namočíme do trochy vody a necháme jich napučať.

  2. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme ju v hrnci na masle. Napučané huby zlejeme a vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu. Pridáme ich k cibuli do hrnca a krátko orestujeme.

  3. Vychladnutú hubovú zmes vmiešame k žemliam, pridáme našľahané vajcia, zahustíme krupicou, osolíme, okoreníme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.