Jesenný koláč s hroznom a olivami

Jesenný koláč s hroznom a olivami

Stačí, že je na koláči hrozno a už je to dokonalá jesenná pochúťka. Ak aj vám stačí ku šťastiu iba takáto maličkosť, koláč s hroznom a olivami si istotne zamilujete. Je mäkký, šťavnatý a prekvapí vás rafinovaným spojením hrozna a olív, pri ktorých si budete predstavovať jeseň v Toskánsku.

Na cesto

  • 2 ksvajcia

  • 160 gkrupicový cukor

  • 140 mlolivový olej na vymazanie

  • 50 gmandle

  • 1 ČLdrvený fenikel

  • 160 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • polohrubá múka na vysypanie formy

  • 200 gzelené hrozno

Na dokončenie

  • 100 ghustý biely smotanový jogurt

  • 1 PLpráškový cukor

  • zelené hrozno (bobule) na ozdobenie

  • čierne olivy bez kôstok na ozdobenie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a olejom do peny. Bielky vyšľaháme do tuha. Potom obe hmoty ľahko spojíme a vmiešame nastrúhané mandle, fenikel a preosiatu múku s kypriacim práškom. Hotové cesto rozdelíme do guľatej formy s priemerom 24 cm, vymazanej tukom a vysypanej polohrubou múkou.

  2. Na povrch rozložíme bobule hrozna. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť, vyberieme ho z formy a potrieme jogurtom zmiešaným s cukrom.

  3. Koláč potierame ešte teplý, aby sa jogurt čiastočne vsiakol do pečeného korpusu. Necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme povrch bobuľami hrozna a olivami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
Taliansko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.