Jogurtová panna cotta s ovocím
Jogurtová panna cotta s ovocím je typ dezertu, kúzlu ktorého radi podľahnete. A určite nielen raz, pretože je to ideálny a chladný dezert na horúce letné dni. Osvieženie z jogurtu a ovocia je stávka na istotu a bude chutiť všetkým milovníkom sladkého.
Ingrediencie
500 mlvanilkový plnotučný grécky jogurt
1 ČLvanilkový extrakt
50 gpráškový cukor
400 mlsmotana na šľahanie
3 ČLprášková želatína
2 ksbroskyne
2 ksnektárinky
100 mlbiely balzamikový ocot
4 PLmed
1 štipkasoľ
1 štipkamleté čierne korenie
3 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Jogurt vyšľaháme s vanilkovým extraktom, cukrom a polovicou smotany. Do malého kastrólika vlejeme zvyšnú smotanu, vmiešame želatínu a necháme asi 10 minút napučať.
Chlebíčkovú formu vysypeme krupicovým cukrom a našikmo do nej umiestnime servírovacie poháre.
Za stáleho miešania zahrejeme napučanú želatínu v smotane a miešame až do úplného rozpustenia. Okamžite pridáme 2 lyžice krému, metličkou zamiešame a vmiešame do zvyšného krému.
Zmes rozlejeme do servírovacích pohárov a uložíme do chladničky. Necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny. Rúru predhrejeme na 200 °C.
Broskyne a nektárinky nakrájame na osminky, ktoré rozložíme do zapekacej formy. V miske zmiešame balzamikový ocot s medom a ovocie ním zalejeme. Pridáme štipku soli a korenia.
Pridáme vetvičky tymiánu a pečieme pri 200 °C asi 30 minút do zmäknutia. Upečené ovocie necháme vychladnúť a potom ho navrstvíme na stuhnutú panna cottu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre