Jogurtová panna cotta s ovocím

Jogurtová panna cotta s ovocím

Jogurtová panna cotta s ovocím je typ dezertu, kúzlu ktorého radi podľahnete. A určite nielen raz, pretože je to ideálny a chladný dezert na horúce letné dni. Osvieženie z jogurtu a ovocia je stávka na istotu a bude chutiť všetkým milovníkom sladkého.

Ingrediencie

  • 500 mlvanilkový plnotučný grécky jogurt

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 50 gpráškový cukor

  • 400 mlsmotana na šľahanie

  • 3 ČLprášková želatína

  • 2 ksbroskyne

  • 2 ksnektárinky

  • 100 mlbiely balzamikový ocot

  • 4 PLmed

  • 1 štipkasoľ

  • 1 štipkamleté čierne korenie

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Jogurt vyšľaháme s vanilkovým extraktom, cukrom a polovicou smotany. Do malého kastrólika vlejeme zvyšnú smotanu, vmiešame želatínu a necháme asi 10 minút napučať.

  2. Chlebíčkovú formu vysypeme krupicovým cukrom a našikmo do nej umiestnime servírovacie poháre.

  3. Za stáleho miešania zahrejeme napučanú želatínu v smotane a miešame až do úplného rozpustenia. Okamžite pridáme 2 lyžice krému, metličkou zamiešame a vmiešame do zvyšného krému.

  4. Zmes rozlejeme do servírovacích pohárov a uložíme do chladničky. Necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny. Rúru predhrejeme na 200 °C.

  5. Broskyne a nektárinky nakrájame na osminky, ktoré rozložíme do zapekacej formy. V miske zmiešame balzamikový ocot s medom a ovocie ním zalejeme. Pridáme štipku soli a korenia.

  6. Pridáme vetvičky tymiánu a pečieme pri 200 °C asi 30 minút do zmäknutia. Upečené ovocie necháme vychladnúť a potom ho navrstvíme na stuhnutú panna cottu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Taliansko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.