Kačacie prsia s čučoriedkovou omáčkou
Pripravuje obed na špeciálnu príležitosť a chcete zažiariť? Lahodnosť ovocnej omáčky dokonale funguje na do chrumkava opečenom mäse. Kačacie prsia s čučoriedkovou omáčkou sú jednoducho gastronomický zážitok!
Na prípravu mäsa
2 kskačacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
1 vetvičkarozmarín
1 PLolivový olej
Na prípravu zeleniny
1 kscuketa
1/2 ksčervená cibuľa
1 ksčervená paprika
1 strúčikcesnaku
Na omáčku
1 kspomaranč
1 PLportské víno
250 mlčučoriedky (kompót)
1 PLzemiakový škrob
Postup
Kačacie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Osolíme, okoreníme, posypeme nasekaným rozmarínom, pokvapkáme olejom a necháme 20 minút odležať pri izbovej teplote.
Pripravíme si omáčku. Šťavu z pomaranča vytlačíme do kastróla, pridáme víno, kompót a privedieme k varu. Potom zahustíme zemiakovým škrobom rozmiešaným vo vode, dochutíme ešte soľou, korením a vetvičkou rozmarínu.
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom kačacie prsia položené kožou nadol. Teplotu znížime asi na polovicu a z každej strany opekáme 3 minúty. Potom preložíme na tanier, zakryjeme a 10 minút necháme odležať.
Cuketu, cibuľu, papriku a cesnak očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V šťave z výpeku do chrumkava orestujeme zeleninu, dochutíme soľou a rozmarínom. Mäso nakrájame na plátky. Zeleninu rozdelíme na taniere, pridáme mäso a prelejeme omáčkou. Podávame napríklad so zemiakovými plackami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre