Kačacie prsia s čučoriedkovou omáčkou

Kačacie prsia s čučoriedkovou omáčkou

Pripravuje obed na špeciálnu príležitosť a chcete zažiariť? Lahodnosť ovocnej omáčky dokonale funguje na do chrumkava opečenom mäse. Kačacie prsia s čučoriedkovou omáčkou sú jednoducho gastronomický zážitok!

Na prípravu mäsa

  • 2 kskačacie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 vetvičkarozmarín

  • 1 PLolivový olej

Na prípravu zeleniny

  • 1 kscuketa

  • 1/2 ksčervená cibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 strúčikcesnaku

Na omáčku

  • 1 kspomaranč

  • 1 PLportské víno

  • 250 mlčučoriedky (kompót)

  • 1 PLzemiakový škrob

Postup

  1. Kačacie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Osolíme, okoreníme, posypeme nasekaným rozmarínom, pokvapkáme olejom a necháme 20 minút odležať pri izbovej teplote.

  2. Pripravíme si omáčku. Šťavu z pomaranča vytlačíme do kastróla, pridáme víno, kompót a privedieme k varu. Potom zahustíme zemiakovým škrobom rozmiešaným vo vode, dochutíme ešte soľou, korením a vetvičkou rozmarínu.

  3. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom kačacie prsia položené kožou nadol. Teplotu znížime asi na polovicu a z každej strany opekáme 3 minúty. Potom preložíme na tanier, zakryjeme a 10 minút necháme odležať.

  4. Cuketu, cibuľu, papriku a cesnak očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V šťave z výpeku do chrumkava orestujeme zeleninu, dochutíme soľou a rozmarínom. Mäso nakrájame na plátky. Zeleninu rozdelíme na taniere, pridáme mäso a prelejeme omáčkou. Podávame napríklad so zemiakovými plackami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.