Kačacie prsia s hroznom a omáčkou z červeného vína
Delikatesa ako kačacie prsia s hroznom a omáčkou z červeného vína sa hodí predovšetkým na špeciálnu a jedinečnú príležitosť. Ak vás v najbližšom období taká nečaká, jednoducho si ju vytvorte, pretože tento recept budete chcieť vyskúšať za každú cenu. Chutná a voňavá kačacina je výdatná a je jedným zo symbolov jesenného obdobia.
Ingrediencie
1000 mlsuché červené víno
80 gdemi-glace
50 gmaslo
400 gkačacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
200 ghrozno
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
500 guvarené zemiaky (varný typ B)
125 gpolohrubá múka
40 gbravčová masť
Postup
Víno nalejeme do hrnca, privedieme ho k varu a pomaly necháme zvariť až na objem 200 ml. Potom k nemu pridáme demi-glace omáčku a necháme prejsť varom. Odstavíme a vmiešame studené maslo.
Kačacie prsia očistíme od blaniek, osolíme a okoreníme ich. Položíme ich kožou nadol na studenú panvicu a pomaly zahrievame na strednom stupni. Tuk postupne odlievame z panvice a opekáme ich asi 20 minút, pokým koža nebude chrumkavá. Potom zvýšime stupeň ohrevu takmer na maximum, prsia otočíme, pridáme bobule hrozna a rozmarín a 1 minútu restujeme. Potom dáme panvicu do rúry a pečieme pri 150 °C asi 6 minút.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme štipku soli a postupne zapracujeme múku. Cesto by malo byť kompaktné, ale stále ľahko mäkké. Z neho potom vyvaľkáme placky a opečieme ich na rozpálenej liatinovej panvici 1 až 2 minúty z každej strany. Placky potrieme rozohriatou masťou a poukladáme ich na seba. Podávame s kačacími prsiami, omáčkou a hroznovými bobuľami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre