Kačacie prsia s hroznom a omáčkou z červeného vína

Kačacie prsia s hroznom a omáčkou z červeného vína

Delikatesa ako kačacie prsia s hroznom a omáčkou z červeného vína sa hodí predovšetkým na špeciálnu a jedinečnú príležitosť. Ak vás v najbližšom období taká nečaká, jednoducho si ju vytvorte, pretože tento recept budete chcieť vyskúšať za každú cenu. Chutná a voňavá kačacina je výdatná a je jedným zo symbolov jesenného obdobia.

Ingrediencie

  • 1000 mlsuché červené víno

  • 80 gdemi-glace

  • 50 gmaslo

  • 400 gkačacie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 ghrozno

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 500 guvarené zemiaky (varný typ B)

  • 125 gpolohrubá múka

  • 40 gbravčová masť

Postup

  1. Víno nalejeme do hrnca, privedieme ho k varu a pomaly necháme zvariť až na objem 200 ml. Potom k nemu pridáme demi-glace omáčku a necháme prejsť varom. Odstavíme a vmiešame studené maslo.

  2. Kačacie prsia očistíme od blaniek, osolíme a okoreníme ich. Položíme ich kožou nadol na studenú panvicu a pomaly zahrievame na strednom stupni. Tuk postupne odlievame z panvice a opekáme ich asi 20 minút, pokým koža nebude chrumkavá. Potom zvýšime stupeň ohrevu takmer na maximum, prsia otočíme, pridáme bobule hrozna a rozmarín a 1 minútu restujeme. Potom dáme panvicu do rúry a pečieme pri 150 °C asi 6 minút.

  3. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme štipku soli a postupne zapracujeme múku. Cesto by malo byť kompaktné, ale stále ľahko mäkké. Z neho potom vyvaľkáme placky a opečieme ich na rozpálenej liatinovej panvici 1 až 2 minúty z každej strany. Placky potrieme rozohriatou masťou a poukladáme ich na seba. Podávame s kačacími prsiami, omáčkou a hroznovými bobuľami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.