Kačacie prsia s hroznom a polentou
Pri príprave tohto receptu sa nebudete vedieť dočkať výsledku. Kačacie prsia s hroznom a polentou vám pripravia nečakaný chuťový zážitok. A pečené hrozno ako príloha, to je jedna lahôdka.
Ingrediencie
4 kskačacie prsia po cca 100 g
1 PLsušený jalovec bobule
1 PLčerstvý tymián lístky
400 ghrozno
1 PLolivový olej
soľ podľa chuti
soľ podľa chuti
Na polentu
200 gpolenta
50 gmaslo
30 gparmezán
Postup
Pomocou ostrého noža narežeme kožu na kačacích prsiach. Potom ich z oboch strán posypeme drvenými borievkami a lístkami tymiánu. Prsia rozložíme na plech, prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme do chladničky na 4 hodiny.
Hrozno rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme ho olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 10 až 15 minút.
Odpočinuté kačacie prsia osolíme a okoreníme. Veľkú a hrubostennú panvicu rozohrejeme na strednú teplotu. Vložíme do nej mäso kožou nadol a opekáme približne 7 minút, potom zvýšime teplotu a restujeme, pokým koža nie je zlatistá. Potom prsia otočíme a dopečieme asi 3 minúty z druhej strany. Mäso stiahneme z ohňa a necháme ho zakryté asi 5 minút odpočívať.
Polentu pripravíme podľa návodu na obale. Do horúcej vmiešame maslo, nastrúhaný parmezán a podľa potreby dosolíme.
Kačacie mäso nakrájame ostrým nožom na plátky, obložíme ho pečeným hroznom a podávame s polentovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre