Kačacie prsia s hroznom a polentou

Kačacie prsia s hroznom a polentou

Pri príprave tohto receptu sa nebudete vedieť dočkať výsledku. Kačacie prsia s hroznom a polentou vám pripravia nečakaný chuťový zážitok. A pečené hrozno ako príloha, to je jedna lahôdka.

Ingrediencie

  • 4 kskačacie prsia po cca 100 g

  • 1 PLsušený jalovec bobule

  • 1 PLčerstvý tymián lístky

  • 400 ghrozno

  • 1 PLolivový olej

  • soľ podľa chuti

  • soľ podľa chuti

Na polentu

  • 200 gpolenta

  • 50 gmaslo

  • 30 gparmezán

Postup

  1. Pomocou ostrého noža narežeme kožu na kačacích prsiach. Potom ich z oboch strán posypeme drvenými borievkami a lístkami tymiánu. Prsia rozložíme na plech, prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme do chladničky na 4 hodiny.

  2. Hrozno rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme ho olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 10 až 15 minút.

  3. Odpočinuté kačacie prsia osolíme a okoreníme. Veľkú a hrubostennú panvicu rozohrejeme na strednú teplotu. Vložíme do nej mäso kožou nadol a opekáme približne 7 minút, potom zvýšime teplotu a restujeme, pokým koža nie je zlatistá. Potom prsia otočíme a dopečieme asi 3 minúty z druhej strany. Mäso stiahneme z ohňa a necháme ho zakryté asi 5 minút odpočívať.

  4. Polentu pripravíme podľa návodu na obale. Do horúcej vmiešame maslo, nastrúhaný parmezán a podľa potreby dosolíme.

  5. Kačacie mäso nakrájame ostrým nožom na plátky, obložíme ho pečeným hroznom a podávame s polentovou kašou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.