Kačacie prsia so zemiakovými rösti plackami

Kačacie prsia so zemiakovými rösti plackami

Chceli by ste si pripomenúť chuť tradičného nedeľného obeda ako od babičky? Máme pre vás tip na kačacie prsia so zemiakovými rösti plackami. Ako prílohu k nim môžete podávať aj vynikajúce marhuľové chutney. V podstate ide o recept z tradičných surovín pripravených moderným spôsobom, ale pri jedení budete mať aj tak pocit, ako by ste sa preniesli v čase.

Na kačacie prsia

  • 4 kskačacie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 plátokmaslo

  • 2 strúčikycesnaku

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Na zemiakové rösti placky

  • 500 gzemiaky (varný typ C)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksvajcia

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • rastlinný olej na smaženie

Na marhuľové chutney

  • 500 gmarhule

  • 1 PLolivový olej

  • 2 ksšalotka

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 cmčerstvý zázvor

  • 1 kschilli papričky

  • 1 PLjablčný ocot

  • 1 hrsťsušené hrozienka

  • šalvia (niekoľko lístkov)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLtrstinový cukor

Postup

  1. Prsia očistíme a kožu jemne narežeme do tvaru mriežky. Osolíme a okoreníme ich. Orestujeme kožou nadol a masť, ktorú pustia, odlievame preč. Keď je koža do zlatista vypečená, prsia otočíme a zvýšime plameň. Opekáme približne 4 minúty a potom znovu otočíme na stranu s kožou. Teraz do panvice pridáme maslo, pretlačené strúčiky cesnaku, tymián a rozpusteným maslom prsia lyžicou polievame. Uložíme do tepla.

  2. Na rösti nastrúhame olúpané zemiaky na hrubo a dôkladne ich prepláchneme. Potom vytlačíme vodu cez utierku a preložíme ich do misy. Osolíme, okoreníme a zmiešame s vajcami a petržlenovou vňaťou. Z cesta tvoríme placky, ktoré smažíme na panvici vo vrstve oleja z oboch strán do zlatista.

  3. Na chutney olúpeme marhule. Narežeme ich do kríža, vložíme na pár sekúnd do horúcej vody a akonáhle vychladne, odstránime šupku. Olúpané marhule vykôstkujeme a pokrájame na menšie kúsky. Na troche oleja necháme zosklovatieť šalotku. Pridáme marhule, prelisovaný menší strúčik cesnaku, nastrúhaný zázvor, chilli papričku a ocot.

  4. Dusíme, pokým sa všetka tekutina nevyvarí. Potom pridáme hrozienka, lístky šalvie, osolíme, okoreníme, prípadne dosladíme a ešte pár minút povaríme. Keď sú marhule rozvarené, môžeme servírovať spolu k kačacími prsiami a plackami rösti. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.