Kačacie ragú so zemiakovou kašou

Kačacie ragú so zemiakovou kašou

Kačacie ragú so zemiakovou kašou je plné chutí, ktoré dokonale dotvárajú toto obľúbené jedlo. Názov ragú pochádza z francúzštiny a znamená niečo ako dodať a povzbudiť chuť. Je to jednoducho dobrota, ktorá chuťami a vôňami nešetrí a celkom jednoducho si ju môžete pripraviť aj doma. Nič špeciálne na to nebudete potrebovať.

Ingrediencie

  • 2 PLkačacia masť

  • 2 ksmrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • čerstvý rozmarín

  • 250 mlsuché červené víno

  • 800 gnakrájané konzervované paradajky

  • 2 ksbobkový list

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 500 gpečené kačacie mäso

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 hrsťhladkolistý petržlen

  • zemiaková kaša k podávaniu

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. V liatinovom kastróle vhodnom do rúry rozohrejeme kačaciu masť alebo olej a pridáme mrkvu, zeler, cibuľu, cesnak a rozmarín. Opekáme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Zalejeme vínom a varíme asi 3 minúty. Potom pridáme paradajky, bobkový list, muškátový oriešok a kačacie mäso rozdelené na menšie kúsky.

  2. Zmes osolíme, okoreníme a premiešame. Privedieme k varu a prikryté vložíme do rúry. Dusíme 35 až 45 minút, kým ragú nezhustne a chuť omáčky sa zintenzívni. Vyberieme z rúry, dosolíme a vmiešame petržlenovú vňať. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.