Kačacie ragú so zemiakovou kašou
Kačacie ragú so zemiakovou kašou je plné chutí, ktoré dokonale dotvárajú toto obľúbené jedlo. Názov ragú pochádza z francúzštiny a znamená niečo ako dodať a povzbudiť chuť. Je to jednoducho dobrota, ktorá chuťami a vôňami nešetrí a celkom jednoducho si ju môžete pripraviť aj doma. Nič špeciálne na to nebudete potrebovať.
Ingrediencie
2 PLkačacia masť
2 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
čerstvý rozmarín
250 mlsuché červené víno
800 gnakrájané konzervované paradajky
2 ksbobkový list
1 štipkamuškátový oriešok
500 gpečené kačacie mäso
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 hrsťhladkolistý petržlen
zemiaková kaša k podávaniu
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C. V liatinovom kastróle vhodnom do rúry rozohrejeme kačaciu masť alebo olej a pridáme mrkvu, zeler, cibuľu, cesnak a rozmarín. Opekáme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Zalejeme vínom a varíme asi 3 minúty. Potom pridáme paradajky, bobkový list, muškátový oriešok a kačacie mäso rozdelené na menšie kúsky.
Zmes osolíme, okoreníme a premiešame. Privedieme k varu a prikryté vložíme do rúry. Dusíme 35 až 45 minút, kým ragú nezhustne a chuť omáčky sa zintenzívni. Vyberieme z rúry, dosolíme a vmiešame petržlenovú vňať. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre