Kačacie rillettes

Kačacie rillettes

Poznáte rillettes? Ide vlastne o spôsob prípravy mäsa, v našom prípade kačacieho, ktoré sa dlho a pomaly konfituje v masti, až sa nakoniec rozpadne. Toto jedlo pochádza z Francúzska a hoci príprava vyžaduje dostatok času, výsledok vás nadchne.

Na prípravu rillettes

  • 250 gkačací tuk

  • 1/2 ksmenšia cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • 2 kskačacie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • plátkytoastový chlieb

  • 1 ksčervená cibuľa

  • klíčky reďkvičky

  • jedlé kvety

Postup

  1. Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, celý cesnak a bylinky. Zvyšnú masť rozpustíme.

  2. Kačacie stehná osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča spolu s rozpustenou masťou a bylinkovou zmesou. Pečieme pri 130 °C asi 3 hodiny. Masť by mala po celý čas pečenia jemne pobublávať.

  3. Hotové stehná vyberieme z masti a necháme vychladnúť. Potom oberieme mäso od kostí a premiešame ho s vychladnutou masťou. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. Z toastového chleba vykrojíme kolieska, nanesieme rillettes, dozdobíme nakrájanou cibuľou, klíčkami a jedlými kvetmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Chuťovky
Večera
Mäsité jedlá
Francúzsko
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.