Kačacie rillettes
Poznáte rillettes? Ide vlastne o spôsob prípravy mäsa, v našom prípade kačacieho, ktoré sa dlho a pomaly konfituje v masti, až sa nakoniec rozpadne. Toto jedlo pochádza z Francúzska a hoci príprava vyžaduje dostatok času, výsledok vás nadchne.
Na prípravu rillettes
250 gkačací tuk
1/2 ksmenšia cibuľa
2 strúčikycesnaku
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
2 vetvičkyčerstvý tymián
2 kskačacie stehná
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
plátkytoastový chlieb
1 ksčervená cibuľa
klíčky reďkvičky
jedlé kvety
Postup
Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, celý cesnak a bylinky. Zvyšnú masť rozpustíme.
Kačacie stehná osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča spolu s rozpustenou masťou a bylinkovou zmesou. Pečieme pri 130 °C asi 3 hodiny. Masť by mala po celý čas pečenia jemne pobublávať.
Hotové stehná vyberieme z masti a necháme vychladnúť. Potom oberieme mäso od kostí a premiešame ho s vychladnutou masťou. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Z toastového chleba vykrojíme kolieska, nanesieme rillettes, dozdobíme nakrájanou cibuľou, klíčkami a jedlými kvetmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre