Kačacie rillettes s bylinkami a koňakom

Kačacie rillettes s bylinkami a koňakom

Jedno z najlepších jedál, ktoré si môžete dopriať v jesenných dňoch je kačacie rillettes s bylinkami a koňakom. Určite by sme odporúčali, aby ste si jeho prípravu naplánovali vopred a s dostatočným časovým predstihom, pretože taká pochúťka, akou rillettes je, sa nedá pripraviť za malú chvíľku.

Ingrediencie

  • 2 kskačacie stehná

  • 270 gbravčová masť

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • 1 vetvičkyčerstvá šalvia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 kschilli papričky

  • 2 PLkoňak

  • pečivo k servírovaniu

  • červená cibuľa

  • pór

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Stehná očistíme a dáme do menšej zapekacej formy, zalejeme ich rozpustenou masťou tak, aby boli celé ponorené. Pokiaľ toľko masti nemáme, je potrebné ich pravidelne otáčať, aby sa na stehnách nevytvorila kôrka.

  2. Do masti pridáme bylinky, všetko osolíme, okoreníme a pridáme roztlačený strúčik cesnaku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 130 °C asi 3 až 4 hodiny.

  3. Upečené mäso vyberieme z masti a vidličkou natrháme na vlákna, preložíme ich do misy. Z masti vyberieme bylinky s cesnakom a časťou maste zalejeme natrhané mäso. Premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú chilli papričku a koňak.

  4. Podávame na opečenom pečive, posypeme cibuľkou s pórom a ozdobíme bylinkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Chuťovky
Večera
Mäsité jedlá
Francúzsko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.