Kačacie rillettes s bylinkami a koňakom
Jedno z najlepších jedál, ktoré si môžete dopriať v jesenných dňoch je kačacie rillettes s bylinkami a koňakom. Určite by sme odporúčali, aby ste si jeho prípravu naplánovali vopred a s dostatočným časovým predstihom, pretože taká pochúťka, akou rillettes je, sa nedá pripraviť za malú chvíľku.
Ingrediencie
2 kskačacie stehná
270 gbravčová masť
2 vetvičkyčerstvý tymián
1 vetvičkyčerstvá šalvia
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčikcesnaku
1 kschilli papričky
2 PLkoňak
pečivo k servírovaniu
červená cibuľa
pór
čerstvé bylinky na ozdobenie
Postup
Stehná očistíme a dáme do menšej zapekacej formy, zalejeme ich rozpustenou masťou tak, aby boli celé ponorené. Pokiaľ toľko masti nemáme, je potrebné ich pravidelne otáčať, aby sa na stehnách nevytvorila kôrka.
Do masti pridáme bylinky, všetko osolíme, okoreníme a pridáme roztlačený strúčik cesnaku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 130 °C asi 3 až 4 hodiny.
Upečené mäso vyberieme z masti a vidličkou natrháme na vlákna, preložíme ich do misy. Z masti vyberieme bylinky s cesnakom a časťou maste zalejeme natrhané mäso. Premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú chilli papričku a koňak.
Podávame na opečenom pečive, posypeme cibuľkou s pórom a ozdobíme bylinkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre