Kačacie stehná na pomarančoch
Kačacie stehná na pomarančoch vám pripravia nebíčko v papuľke. Ich sila sa skrýva v jednoduchosti receptu a použitých surovín. Je to skutočne výdatné jedlo, ktoré si asi doprajte iba príležitostne, ale keď taká situácia nastane, vychutnáte si ju naplno. Stehná môžete restovať aj trošku dlhšie, aby boli ešte viac chrumkavé. K tomu už stačí len lahodná pomarančová omáčka a opečené zemiakové krokety pre výnimočný zážitok.
Ingrediencie
2 kskačacie stehná
soľ
mleté čierne korenie
400 mlčervené víno
2 ksbio pomaranč
rastlinný olej na opekanie
1 vetvičkačerstvý rozmarín
50 gmaslo
Postup
Kačacie stehná umyjeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame víno a šťavu z jedného pomaranča. Do tejto zmesi mäso naložíme a necháme marinovať cez noc v chladničke.
Na druhý deň stehná bez marinády orestujeme na rozpálenom oleji z oboch strán, potom ich preložíme do pekáča a zalejeme pomarančovou marinádou.
Pridáme na mesiačiky nakrájaný druhý pomaranč, trochu vody a vetvičku rozmarínu. Pečieme pri 200 °C asi 25 až 30 minút.
Výpek prelejeme do panvice, pridáme maslo a pripravíme krémovú omáčku. Podávame s omáčkou a napríklad so zemiakovými kroketami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre