Kačacie stehná na pomarančoch

Kačacie stehná na pomarančoch

Kačacie stehná na pomarančoch vám pripravia nebíčko v papuľke. Ich sila sa skrýva v jednoduchosti receptu a použitých surovín. Je to skutočne výdatné jedlo, ktoré si asi doprajte iba príležitostne, ale keď taká situácia nastane, vychutnáte si ju naplno. Stehná môžete restovať aj trošku dlhšie, aby boli ešte viac chrumkavé. K tomu už stačí len lahodná pomarančová omáčka a opečené zemiakové krokety pre výnimočný zážitok.

Ingrediencie

  • 2 kskačacie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 400 mlčervené víno

  • 2 ksbio pomaranč

  • rastlinný olej na opekanie

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 50 gmaslo

Postup

  1. Kačacie stehná umyjeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame víno a šťavu z jedného pomaranča. Do tejto zmesi mäso naložíme a necháme marinovať cez noc v chladničke.

  2. Na druhý deň stehná bez marinády orestujeme na rozpálenom oleji z oboch strán, potom ich preložíme do pekáča a zalejeme pomarančovou marinádou.

  3. Pridáme na mesiačiky nakrájaný druhý pomaranč, trochu vody a vetvičku rozmarínu. Pečieme pri 200 °C asi 25 až 30 minút.

  4. Výpek prelejeme do panvice, pridáme maslo a pripravíme krémovú omáčku. Podávame s omáčkou a napríklad so zemiakovými kroketami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.