Kakaové rezy s hruškami a malinami
Pre niekoho kakaové rezy s hruškami možno vyzerajú komplikovane, pre iného zasa veľmi chutne. Nemusíte sa obávať, ich príprava nie je náročná a nepotrebujete roky cukrárskych skúseností. Akonáhle ich vyskúšate, pochopíte a zaradíte do svojho repertoáru.
Na korpus
4 ksvajce
1 balenievanilkový cukor
100 gkrupicový cukor
100 gpolohrubá múka
20 gkakao
Na náplň
1 kshruška
40 gpráškový cukor
100 gmaliny
60 gpráškový cukor
250 gmascarpone
200 ml40 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
plátkyhrušky na ozdobenie
čokoláda na ozdobenie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku s kakaom.
Hotové cesto rozotrieme na papier na pečenie na dva pláty s veľkosťou 20x20 cm. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť na papieri, ktorý potom odtrhneme.
Hrušku olúpeme a nastrúhame na hrubo. Zmiešame s cukrom, maliny roztlačíme vidličkou a zmiešame s cukrom.
Mascarpone zmiešame so smotanou vyšľahanou na šľahačku a rozdelíme na dva diely. Do jedného dielu vmiešame nastrúhanú hrušku a do druhého roztlačené maliny.
Spodný diel korpusu potrieme malinovou náplňou. Priložíme druhý diel korpusu, potrieme ho hruškovou náplňou. Rezy uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Potom nakrájame na porcie a ozdobíme plátkami hrušiek s čokoládou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre