Kapor v bylinkovo-citrónovej strúhanke
Variácie na vianočné klasické jedlá v mnohom rešpektujú moderné trendy a nemožno im uprieť snahu o odľahčenie sýteho až ťažkého tradičného menu. Napríklad aj kapor v bylinkovo-citrónovej strúhanke je skvelým príkladom toho, že ryba nemusí byť iba smažená, aby bola dokonale vianočná. Vyskúšajte jednoduchý recept, s ktorým zašpiníte kuchyňu menej, ako pri vysmážanej rybe.
Ingrediencie
- 200 gtoastový chlieb 
- 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať 
- 3 vetvičkyčerstvý tymián 
- 800 gčerstvé rybie filety z kapra 
- soľ podľa chuti 
- 150 ghladká múka 
- 2 ksvajcia 
- rastlinný olej na pokvapkanie pred pečením 
Postup
- Toasty s odkrojenou kôrkou nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať a tymián nasekáme na drobno. Chlieb a bylinky spoločne spracujeme v kuchynskom robote sekacím nožom. 
- Z kapra pripravíme filety a mäso nakrájame na tenké pásiky. Dávame pozor, aby sme neprerezali kožu. Filety potom naporcujeme, osolíme z oboch strán a obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a bylinkovej strúhanke. 
- Obalené filety uložíme na plechy vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút. Rybu môžeme podávať napríklad s ľahkým zemiakovým šalátom. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre