Kapor v bylinkovo-citrónovej strúhanke

Kapor v bylinkovo-citrónovej strúhanke

Variácie na vianočné klasické jedlá v mnohom rešpektujú moderné trendy a nemožno im uprieť snahu o odľahčenie sýteho až ťažkého tradičného menu. Napríklad aj kapor v bylinkovo-citrónovej strúhanke je skvelým príkladom toho, že ryba nemusí byť iba smažená, aby bola dokonale vianočná. Vyskúšajte jednoduchý recept, s ktorým zašpiníte kuchyňu menej, ako pri vysmážanej rybe.

Ingrediencie

  • 200 gtoastový chlieb

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

  • 800 gčerstvé rybie filety z kapra

  • soľ podľa chuti

  • 150 ghladká múka

  • 2 ksvajcia

  • rastlinný olej na pokvapkanie pred pečením

Postup

  1. Toasty s odkrojenou kôrkou nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať a tymián nasekáme na drobno. Chlieb a bylinky spoločne spracujeme v kuchynskom robote sekacím nožom.

  2. Z kapra pripravíme filety a mäso nakrájame na tenké pásiky. Dávame pozor, aby sme neprerezali kožu. Filety potom naporcujeme, osolíme z oboch strán a obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a bylinkovej strúhanke.

  3. Obalené filety uložíme na plechy vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút. Rybu môžeme podávať napríklad s ľahkým zemiakovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Ryby
Zdravé recepty
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.