Kapustnica s klobásou a údeným mäsom
Hľadanie tej najchutnejšej kapustnice môže byť veľmi príjemným procesom. Ochutnávanie nových receptov je super zážitkom a ak si chcete podobný proces dopriať aj vy, pripravte si kapustnicu s klobásou a údeným mäsom. Hoci pozostáva z tradičných surovín, vždy je šanca, že vás niečím príjemne prekvapí.
Ingrediencie
250 gkyslá kapusta
2 ksbobkový list
1 ČLdrvená rasca
200 gúdené mäso
1 lzeleninový vývar
2 PLbravčová masť
1 kscibuľa
100 gpapriková klobása
2 PLhladká múka
1 PLmletá červená sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie
300 gzemiaky
Postup
Kapustu zlejeme a podľa potreby dobre prepláchneme. Vložíme ju do hrnca, pridáme bobkový list, rascu a údené mäso. Všetko zalejeme vývarom a varíme takmer do mäkka.
Mäso potom vyberieme a nakrájame ho alebo natrháme na menšie kúsky.
Na nahriatej masti orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a kolieska klobásy. Poprášime múkou a opražíme redšiu zásmažku. Nakoniec vsypeme papriku, premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť.
Vychladnutú zmes vmiešame do kapusty a dochutíme soľou a korením. Pridáme kocky zemiakov a polievku ešte aspoň 15 minút prevaríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre