Kapustnica s klobásou a údeným mäsom

Kapustnica s klobásou a údeným mäsom

Hľadanie tej najchutnejšej kapustnice môže byť veľmi príjemným procesom. Ochutnávanie nových receptov je super zážitkom a ak si chcete podobný proces dopriať aj vy, pripravte si kapustnicu s klobásou a údeným mäsom. Hoci pozostáva z tradičných surovín, vždy je šanca, že vás niečím príjemne prekvapí.

Ingrediencie

  • 250 gkyslá kapusta

  • 2 ksbobkový list

  • 1 ČLdrvená rasca

  • 200 gúdené mäso

  • 1 lzeleninový vývar

  • 2 PLbravčová masť

  • 1 kscibuľa

  • 100 gpapriková klobása

  • 2 PLhladká múka

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 300 gzemiaky

Postup

  1. Kapustu zlejeme a podľa potreby dobre prepláchneme. Vložíme ju do hrnca, pridáme bobkový list, rascu a údené mäso. Všetko zalejeme vývarom a varíme takmer do mäkka.

  2. Mäso potom vyberieme a nakrájame ho alebo natrháme na menšie kúsky.

  3. Na nahriatej masti orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a kolieska klobásy. Poprášime múkou a opražíme redšiu zásmažku. Nakoniec vsypeme papriku, premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť.

  4. Vychladnutú zmes vmiešame do kapusty a dochutíme soľou a korením. Pridáme kocky zemiakov a polievku ešte aspoň 15 minút prevaríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.