Kapustnica s klobásou a údeným mäsom
Hľadanie tej najchutnejšej kapustnice môže byť veľmi príjemným procesom. Ochutnávanie nových receptov je super zážitkom a ak si chcete podobný proces dopriať aj vy, pripravte si kapustnicu s klobásou a údeným mäsom. Hoci pozostáva z tradičných surovín, vždy je šanca, že vás niečím príjemne prekvapí.
Ingrediencie
- 250 gkyslá kapusta 
- 2 ksbobkový list 
- 1 ČLdrvená rasca 
- 200 gúdené mäso 
- 1 lzeleninový vývar 
- 2 PLbravčová masť 
- 1 kscibuľa 
- 100 gpapriková klobása 
- 2 PLhladká múka 
- 1 PLmletá červená sladká paprika 
- soľ 
- mleté čierne korenie 
- 300 gzemiaky 
Postup
- Kapustu zlejeme a podľa potreby dobre prepláchneme. Vložíme ju do hrnca, pridáme bobkový list, rascu a údené mäso. Všetko zalejeme vývarom a varíme takmer do mäkka. 
- Mäso potom vyberieme a nakrájame ho alebo natrháme na menšie kúsky. 
- Na nahriatej masti orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a kolieska klobásy. Poprášime múkou a opražíme redšiu zásmažku. Nakoniec vsypeme papriku, premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť. 
- Vychladnutú zmes vmiešame do kapusty a dochutíme soľou a korením. Pridáme kocky zemiakov a polievku ešte aspoň 15 minút prevaríme. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre