Kapustnica s paprikovou klobásou
Kapustnica s klobásou neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. Počas zimného obdobia patrí k najobľúbenejším polievkam, ktoré zaručene zahrejú a zasýtia tak ako nič iné. S krajcom chleba chutí ešte lepšie a tá jej vôňa. Tá je dôvodom, prečo sa pri stole zíde celá rodina.
Ingrediencie
150 gpapriková klobása
2 kscibuľa
1 PLmletá červená sladká paprika
1000 mlzeleninový vývar
200 gkyslá kapusta
2 ksveľké zemiaky
2 ksbobkový list
mleté čierne korenie
1 PLkrupicový cukor
soľ
100 mlsmotana na varenie
Postup
Klobásu nakrájame na kúsky a orestujeme ju krátko v hrnci. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a spoločne restujeme, pokým cibuľa nezozlátne.
Poprášime mletou paprikou, premiešame a zalejeme vývarom a necháme priviesť k varu. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, očistené zemiaky nakrájané na kocky, bobkový list, korenie, cukor a soľ.
Varíme zvoľna 20 minút, pokým zemiaky nezmäknú. Nakoniec polievku zjemníme smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre