Kapustnica s paprikovou klobásou

Kapustnica s paprikovou klobásou

Kapustnica s klobásou neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. Počas zimného obdobia patrí k najobľúbenejším polievkam, ktoré zaručene zahrejú a zasýtia tak ako nič iné. S krajcom chleba chutí ešte lepšie a tá jej vôňa. Tá je dôvodom, prečo sa pri stole zíde celá rodina.

Ingrediencie

  • 150 gpapriková klobása

  • 2 kscibuľa

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 200 gkyslá kapusta

  • 2 ksveľké zemiaky

  • 2 ksbobkový list

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLkrupicový cukor

  • soľ

  • 100 mlsmotana na varenie

Postup

  1. Klobásu nakrájame na kúsky a orestujeme ju krátko v hrnci. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a spoločne restujeme, pokým cibuľa nezozlátne.

  2. Poprášime mletou paprikou, premiešame a zalejeme vývarom a necháme priviesť k varu. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, očistené zemiaky nakrájané na kocky, bobkový list, korenie, cukor a soľ.

  3. Varíme zvoľna 20 minút, pokým zemiaky nezmäknú. Nakoniec polievku zjemníme smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.