Kapustnica so syrovými tyčinkami
Hrejivá kapustnica s klobásou, kučeravým kelom a kyslou kapustou je ideálny jesenný či zimný obed. Podávaná so zlatistými syrovými tyčinkami, ktoré jemne chrumkajú, sa z nej stáva komfortné jedlo, ktoré zahreje telo aj dušu.
Ingrediencie
2 kscibuľa
1 kspapriková klobása
2 PLrastlinný olej
3 PLmletá červená sladká paprika
1000 mlhovädzí vývar
200 gbiela kyslá kapusta
200 gkučeravý kel
soľ
mleté čierne korenie
2 ksbobkový list
drvená rasca
2 PLhladká múka
250 mlsmotana na šľahanie
Na syrové tyčinky
200 glístkové cesto
1 ksvajce
50 gtvrdý syr
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Klobásu rozkrájame na kolieska a orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji spolu s cibuľou.
Pridáme mletú papriku a ešte krátko orestujeme. Podlejeme vývarom, potom pridáme nakrájanú kyslú kapustu,nahrubo nakrájaný kučeravý kel, dochutíme soľou, korením, bobkovým listom, rascou a zahustíme trochou múky. Varíme do zmäknutia, asi 20 minút. Nakoniec zjemníme smotanou a ešte prevaríme.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom, posypeme nastrúhaným syrom a soľou. Rozkrájame na tenké dlhé pásiky, ktoré prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 6-10 minút. Hotovú kapustnicu podávame so syrovým tyčinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre