Kapustové halušky s údeným mäsom
Výdatné kapustové halušky s údeným mäsom si asi nebudete vychutnávať denne. Ale keď si ich už doprajete, zaručene to bude chutný obed v duchu tradičnej kuchyne. Domáca kapustová príloha s údeným mäsom a haluškami zasýtia okamžite a na dlhé hodiny. Zistite, čo potrebujete zohnať a pustite sa do varenia.
Na prípravu kapusty
1 kscibuľa
50 gbravčová masť
400 gkyslá kapusta
krupicový cukor podľa chuti
1 ČLcelá rasca
soľ podľa chuti
100 gúdené mäso
Na halušky
700 gzemiaky
soľ podľa chuti
1 ksvajce
350 gpolohrubá múka
Postup
Cibuľu olúpeme a orestujeme na masti, po 3 minútach pridáme kyslú kapustu, zalejeme 200 ml vody, osladíme, prisypeme rascu a pod pokrievkou dusíme asi 50 minút do mäkka. Potom kapustu dochutíme cukrom a soľou.
Údené mäso nakrájame na kocky, vložíme do pekáča a pečieme nasucho vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.
Zemiaky nastrúhame najemno a vytlačíme z nich vodu. Dáme ich do misky, pridáme vajce a múku. Dobre premiešame a potom cez sito na halušky pretlačíme do mierne vriacej a osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte pol minúty variť, potom je vyberieme a dáme ich schladiť do studenej vody.
Kapustu dáme do panvice, primiešame halušky, nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni za stáleho miešania ohrejeme. Nakoniec pridáme mäso, premiešame a podávame posypané kolieskami jarnej cibuľky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre