Kapustové halušky s údeným mäsom

Kapustové halušky s údeným mäsom

Výdatné kapustové halušky s údeným mäsom si asi nebudete vychutnávať denne. Ale keď si ich už doprajete, zaručene to bude chutný obed v duchu tradičnej kuchyne. Domáca kapustová príloha s údeným mäsom a haluškami zasýtia okamžite a na dlhé hodiny. Zistite, čo potrebujete zohnať a pustite sa do varenia.

Na prípravu kapusty

  • 1 kscibuľa

  • 50 gbravčová masť

  • 400 gkyslá kapusta

  • krupicový cukor podľa chuti

  • 1 ČLcelá rasca

  • soľ podľa chuti

  • 100 gúdené mäso

Na halušky

  • 700 gzemiaky

  • soľ podľa chuti

  • 1 ksvajce

  • 350 gpolohrubá múka

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a orestujeme na masti, po 3 minútach pridáme kyslú kapustu, zalejeme 200 ml vody, osladíme, prisypeme rascu a pod pokrievkou dusíme asi 50 minút do mäkka. Potom kapustu dochutíme cukrom a soľou.

  2. Údené mäso nakrájame na kocky, vložíme do pekáča a pečieme nasucho vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

  3. Zemiaky nastrúhame najemno a vytlačíme z nich vodu. Dáme ich do misky, pridáme vajce a múku. Dobre premiešame a potom cez sito na halušky pretlačíme do mierne vriacej a osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte pol minúty variť, potom je vyberieme a dáme ich schladiť do studenej vody.

  4. Kapustu dáme do panvice, primiešame halušky, nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni za stáleho miešania ohrejeme. Nakoniec pridáme mäso, premiešame a podávame posypané kolieskami jarnej cibuľky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.