Kapustový šalát s broskyňami a čučoriedkami
Kapustový šalát s broskyňami a čučoriedkami je farebnou oslavou jedla. V jednej mise sa skoncentrujú všetky farby a vitamíny, ktoré si môžete dopriať v ich prirodzenej podobe. Chutný dresing zvýrazní zeleninu a ovocie a šalátu pridá šťavnatosť.
Na dresing
120 mlolivový olej
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
1 strúčikcesnaku
2 PLdijonska horčica
2 PLjablčný ocot
1 PLmed
soľ
mleté čierne korenie
Na šalát
1/2 ksšalátová uhorka
1/2 ksčervená paprika
1/2 ksžltá paprika
300 gčervená kapusta nakrájaná na rezančeky
1 kspapričky jalapeños
2 ksveľké broskyne
100 gčerstvé čučoriedky
1 hrsťnahrubo nasekaná čerstvá mäta
40 gslnečnicové semienka
Postup
Do mixéru vložíme olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, dijonskú horčicu, jablčný ocot, med a korenie. Mixujeme, pokým dresing nebude hladký a krémový. Potom ho podľa chuti osolíme.
Uhorku nakrájame na polkolieska, papriky a kapustu na rezančeky, broskyne na mesiačiky. Do veľkej misy pridáme pokrájanú uhorku, kapustu, papričku, papriky, broskyne, čučoriedky a bylinky. Zalejeme dresingom a premiešame. Ozdobíme opraženými slnečnicovými semienkami a bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre