Karamelová panna cotta s orieškami

Karamelová panna cotta s orieškami

Čo tak spríjemniť si deň a pripraviť si špeciálnu sladkosť? Napríklad karamelová panna cotta s orieškami je vynikajúci dezert, ktorý poteší lahodnou textúrou a výraznou chuťou. A presne taký jednoduchý a efektný dezert si dokážete ľahko pripraviť aj vy doma. Pustite sa do práce a nechajte ho dobre stuhnúť.

Na panna cottu

  • 10 gželatínový prášok

  • 50 gkrupicový cukor

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 250 mlmlieko

Na karamelové orechy

  • 100 gkrupicový cukor

  • 50 gpražené lieskové orechy

  • 50 gpražené pekanové orechy

Postup

  1. Želatínu v prášku nasypeme do misky a zalejeme ju 50 ml studenej vody. Rozmiešame a necháme napučať.

  2. Do hrnca nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Za stáleho miešania počkáme, kým nezíska tmavo-zlatú farbu.

  3. Ku karamelu potom opatrne vlejeme smotanu. Premiešame, pridáme mlieko a miešame tak dlho, než sa cukor rozpustí.

  4. Do teplej zmesi potom vmiešame želatínu. Necháme ju rozpustiť a dôkladne premiešame. Zmes potom prelejeme cez jemné sitko do misky.

  5. Následne zmes naberačkou nalejeme do 4 pohárov alebo misiek. Panna cottu necháme stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc. Cukor necháme skaramelizovať.

  6. Lieskové oriešky a pekanové orechy rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zalejeme ich karamelom. Necháme vychladnúť. Orechy v karamele polámeme a ozdobíme nimi panna cottu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.