Karamelová panna cotta s orieškami
Čo tak spríjemniť si deň a pripraviť si špeciálnu sladkosť? Napríklad karamelová panna cotta s orieškami je vynikajúci dezert, ktorý poteší lahodnou textúrou a výraznou chuťou. A presne taký jednoduchý a efektný dezert si dokážete ľahko pripraviť aj vy doma. Pustite sa do práce a nechajte ho dobre stuhnúť.
Na panna cottu
10 gželatínový prášok
50 gkrupicový cukor
250 mlsmotana na šľahanie
250 mlmlieko
Na karamelové orechy
100 gkrupicový cukor
50 gpražené lieskové orechy
50 gpražené pekanové orechy
Postup
Želatínu v prášku nasypeme do misky a zalejeme ju 50 ml studenej vody. Rozmiešame a necháme napučať.
Do hrnca nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Za stáleho miešania počkáme, kým nezíska tmavo-zlatú farbu.
Ku karamelu potom opatrne vlejeme smotanu. Premiešame, pridáme mlieko a miešame tak dlho, než sa cukor rozpustí.
Do teplej zmesi potom vmiešame želatínu. Necháme ju rozpustiť a dôkladne premiešame. Zmes potom prelejeme cez jemné sitko do misky.
Následne zmes naberačkou nalejeme do 4 pohárov alebo misiek. Panna cottu necháme stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc. Cukor necháme skaramelizovať.
Lieskové oriešky a pekanové orechy rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zalejeme ich karamelom. Necháme vychladnúť. Orechy v karamele polámeme a ozdobíme nimi panna cottu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre