Karfiol s kurkumovou omáčkou
Kto má rád orientálne chute a korenené jedlá, ten si určite obľúbi karfiol s kurkumovou omáčkou. Zdravý recept vám dodá energiu, ale tiež všetky potrebné výživné látky. Presvedčí vás tiež o tom, že variť zdravo a chutne, nie je len fráza.
Ingrediencie
2 PLrastlinný olej
2 ksčervená cibuľa
200 gbiely jogurt
100 gkešu orechy
1 ČLsušená kurkuma
1 štipkamleté chilli korenie
1 ČLmletý koriander
700 mlzeleninový vývar
1 plechovkakokosové mlieko
1 ksstredný karfiol
250 gtekvica Hokkaido
1 ksčervená paprika
2 hrsťbaby špenát
soľ
Postup
V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Prilejeme jogurt rozmiešaný s rozmixovanými kešu orechmi, pridáme kurkumu, chilli, koriander, vývar a kokosové mlieko. Varíme 10 minút.
Do omáčky potom pridáme karfiol rozdelený na ružičky, na mesiačiky nakrájanú dyňu, papriku pokrájanú na rezance a spoločne varíme ešte 15 minút, pokým všetka zelenina nezmäkne.
Nakoniec vmiešame listy špenátu, dochutíme soľou a podávame napríklad s varenou ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre