Karfiol s kurkumovou omáčkou

Karfiol s kurkumovou omáčkou

Kto má rád orientálne chute a korenené jedlá, ten si určite obľúbi karfiol s kurkumovou omáčkou. Zdravý recept vám dodá energiu, ale tiež všetky potrebné výživné látky. Presvedčí vás tiež o tom, že variť zdravo a chutne, nie je len fráza.

Ingrediencie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 200 gbiely jogurt

  • 100 gkešu orechy

  • 1 ČLsušená kurkuma

  • 1 štipkamleté chilli korenie

  • 1 ČLmletý koriander

  • 700 mlzeleninový vývar

  • 1 plechovkakokosové mlieko

  • 1 ksstredný karfiol

  • 250 gtekvica Hokkaido

  • 1 ksčervená paprika

  • 2 hrsťbaby špenát

  • soľ

Postup

  1. V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Prilejeme jogurt rozmiešaný s rozmixovanými kešu orechmi, pridáme kurkumu, chilli, koriander, vývar a kokosové mlieko. Varíme 10 minút.

  2. Do omáčky potom pridáme karfiol rozdelený na ružičky, na mesiačiky nakrájanú dyňu, papriku pokrájanú na rezance a spoločne varíme ešte 15 minút, pokým všetka zelenina nezmäkne.

  3. Nakoniec vmiešame listy špenátu, dochutíme soľou a podávame napríklad s varenou ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Omáčky

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.