Karfiolová polievka so smotanou

Karfiolová polievka so smotanou

Jednoduchá príprava a maximálna chuť. Presne na toto sa môžete tešiť, keď začnete variť karfiolovú polievku so smotanou. Je lahodná, krémová aj s kúskami karfiolu a nakoniec ozdobená chrumkavými krutónmi a pažítkou. Chutná a rýchla.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 75 gmaslo

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián

  • 1 kskarfiol

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 150 mlsmotana na varenie

  • 1 ksbageta

  • maslo

  • čerstvá pažítka

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame najemno. V hrnci nahrejeme maslo, pridáme cibuľu s cesnakom. Karfiol umyjeme a nakrájame na kúsky, pridáme do hrnca, orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme tymián. Zalejeme vývarom a privedieme k varu.

  2. Akonáhle je karfiol mäkký, vyberieme z neho tretinové množstvo a odložíme ho na bok. Ostatnú zmes rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, zjemníme smotanu a krátko povaríme. Vrátime späť karfiol nakrájaný na kúsky a krátko dovaríme.

  3. Bagetu nakrájame na kocky a na panvici na masle opečieme, kým nezískajú zlatistú farbu. Krutóny nasypeme na povrch polievky spolu s nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.