Karfiolové karbonátky s kukuricou
Malá zmena, ale veľký výsledok. Karfiolové karbonátky s kukuricou vytvoria skvelé duo, vďaka čomu budú mať výraznejšiu textúru a príjemnejšiu chuť. Všetko perfektne doladí muškátový kvet a jarná cibuľka. Vyskúšajte, je to jednoduchý a rýchly recept.
Ingrediencie
500 gkarfiol
2 ksväčšie zemiaky
soľ
150 gkukurica
1 ksjarná cibuľka
2 ksvajcia
50 gstrúhanka
mleté čierne korenie
muškátový kvet
rastlinný olej na smaženie
Postup
Karfiol a zemiaky očistíme, prekrojíme na menšie kúsky a uvaríme ich v osolenej vode domäkka. Potom ich zlejeme a necháme vychladnúť v mise.
Pomocou vidličky alebo prstami ich potom roztlačíme. Pridáme kukuricu, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, vajcia a strúhanku. Zmes dochutíme soľou, korením, muškátovým kvetom a nasekaným rozmarínom. Všetko dobre premiešame a vytvarujeme stredne veľké placky.
Na panvici rozohrejeme olej a pripravené karbonátky opečieme z oboch strán dozlatista. Môžeme ju podávať napríklad so zemiakmi alebo šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre