Karfiolové karbonátky s kukuricou

Karfiolové karbonátky s kukuricou

Malá zmena, ale veľký výsledok. Karfiolové karbonátky s kukuricou vytvoria skvelé duo, vďaka čomu budú mať výraznejšiu textúru a príjemnejšiu chuť. Všetko perfektne doladí muškátový kvet a jarná cibuľka. Vyskúšajte, je to jednoduchý a rýchly recept.

Ingrediencie

  • 500 gkarfiol

  • 2 ksväčšie zemiaky

  • soľ

  • 150 gkukurica

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 2 ksvajcia

  • 50 gstrúhanka

  • mleté čierne korenie

  • muškátový kvet

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Karfiol a zemiaky očistíme, prekrojíme na menšie kúsky a uvaríme ich v osolenej vode domäkka. Potom ich zlejeme a necháme vychladnúť v mise.

  2. Pomocou vidličky alebo prstami ich potom roztlačíme. Pridáme kukuricu, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, vajcia a strúhanku. Zmes dochutíme soľou, korením, muškátovým kvetom a nasekaným rozmarínom. Všetko dobre premiešame a vytvarujeme stredne veľké placky.

  3. Na panvici rozohrejeme olej a pripravené karbonátky opečieme z oboch strán dozlatista. Môžeme ju podávať napríklad so zemiakmi alebo šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.