Karfiolové kari so zázvorom

Karfiolové kari so zázvorom

Zemiaky a karfiol sú klasika, keď ich však doplníte o zaujímavé a orientálne koreniny, môžete si uvariť napríklad aj karfiolové kari so zázvorom. Je to zdravé a sýte jedlo, ktoré ulahodí všetkým vegetariánom, ale aj tým, ktorí chcú žiť zdravšie a snažia sa obmedzovať konzumáciu mäsa. Príprava nie je zložitá a ani netrvá dlho. Na druhý deň chutí dokonca ešte o niečo výraznejšie.

Ingrediencie

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 cmčerstvý zázvor

  • 1 kschilli papričky

  • 2 PLrastlinný olej

  • 600 gkarfiol

  • 2 kszemiaky

  • 50 ghrášok

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLkari korenie

  • rímska mletá rasca

  • 1 hrsťčerstvý koriander

Postup

  1. Cesnak, zázvor a chilli papričku očistíme. Všetko nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici na rozohriatom oleji.

  2. Karfiol umyjeme a rozdelíme na drobné ružičky. Potom ich pridáme do panvice a spoločne opekáme. Medzitým očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Vmiešame ku karfiolu spoločne s hráškom.

  3. Zeleninu na panvici dochutíme soľou, korením, kari korením a mletou rímskou rascou. Podlejeme trochou vody a dusíme, kým zelenina nezmäkne.

  4. Nakoniec pridáme koriander a môžeme podávať napríklad s pita chlebom a jogurtom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
India
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.