Karfiolové kari so zázvorom
Zemiaky a karfiol sú klasika, keď ich však doplníte o zaujímavé a orientálne koreniny, môžete si uvariť napríklad aj karfiolové kari so zázvorom. Je to zdravé a sýte jedlo, ktoré ulahodí všetkým vegetariánom, ale aj tým, ktorí chcú žiť zdravšie a snažia sa obmedzovať konzumáciu mäsa. Príprava nie je zložitá a ani netrvá dlho. Na druhý deň chutí dokonca ešte o niečo výraznejšie.
Ingrediencie
1 strúčikcesnaku
2 cmčerstvý zázvor
1 kschilli papričky
2 PLrastlinný olej
600 gkarfiol
2 kszemiaky
50 ghrášok
soľ
mleté čierne korenie
2 PLkari korenie
rímska mletá rasca
1 hrsťčerstvý koriander
Postup
Cesnak, zázvor a chilli papričku očistíme. Všetko nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici na rozohriatom oleji.
Karfiol umyjeme a rozdelíme na drobné ružičky. Potom ich pridáme do panvice a spoločne opekáme. Medzitým očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Vmiešame ku karfiolu spoločne s hráškom.
Zeleninu na panvici dochutíme soľou, korením, kari korením a mletou rímskou rascou. Podlejeme trochou vody a dusíme, kým zelenina nezmäkne.
Nakoniec pridáme koriander a môžeme podávať napríklad s pita chlebom a jogurtom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre