Karlovarská knedľa v hrnčeku

Karlovarská knedľa v hrnčeku

Obľúbená karlovarská knedľa v hrnčeku je perfektnou prílohou k viacerým typom jedál. Presvedčíme vás, že vyrobiť si vlastnú knedľu vôbec nie je zložité.

Ingrediencie

  • 6 ksžemľa

  • 2 ksvajcia (žĺtky a bielky oddelene)

  • 250 ghrubá múka na vysypanie

  • 200 mlmlieko

  • 1 hrsťhladkolistý petržlen

  • 150 gmaslo na vymastenie

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • soľ

Postup

  1. Žemle nakrájame na kocky a nasucho popražíme na panvici. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

  2. V mise zmiešame kocky žemlí, hrubú múku, žĺtky, mlieko, nasekanú petržlenovú vňať a rozpustené maslo. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Všetko dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

  3. Pripravené hrnčeky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Do dvoch tretín výšky naplníme pripravenou zmesou.

  4. Naplnené hrnčeky vložíme do hrnca vyloženého utierkou a naplneného vodu do výšky asi 3 centimetre. Prikryjeme pokrievkou a varíme 25 minút. Necháme ich vychladnúť a podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.