Karlovarská knedľa v hrnčeku
Obľúbená karlovarská knedľa v hrnčeku je perfektnou prílohou k viacerým typom jedál. Presvedčíme vás, že vyrobiť si vlastnú knedľu vôbec nie je zložité.
Ingrediencie
6 ksžemľa
2 ksvajcia (žĺtky a bielky oddelene)
250 ghrubá múka na vysypanie
200 mlmlieko
1 hrsťhladkolistý petržlen
150 gmaslo na vymastenie
1 štipkamuškátový oriešok
soľ
Postup
Žemle nakrájame na kocky a nasucho popražíme na panvici. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
V mise zmiešame kocky žemlí, hrubú múku, žĺtky, mlieko, nasekanú petržlenovú vňať a rozpustené maslo. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Všetko dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Pripravené hrnčeky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Do dvoch tretín výšky naplníme pripravenou zmesou.
Naplnené hrnčeky vložíme do hrnca vyloženého utierkou a naplneného vodu do výšky asi 3 centimetre. Prikryjeme pokrievkou a varíme 25 minút. Necháme ich vychladnúť a podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre