Kávová panna cotta
Kávová panna cotta je dezert určený najmä všetkým milovníkom tohto skvelého nápoja. Samozrejme, že si panna cottu môžete pripraviť v akejkoľvek príchuti, ale tá kávová je predsa o niečo špeciálnejšia. Vyskúšajte a ochutnajte.
Na krém
5 gželatína
250 g31 % smotana na šľahanie
20 ghnedý cukor
2 ČLinstatná káva
1/2 ksvanilkový struk
Na kávový sirup
50 mlvoda
50 gkrupicový cukor
2 ČLinstantná káva
40 mlkávový likér alebo rum
Na dokončenie
kávové zrno
čokoládové hoblinky
Postup
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu s cukrom, kávou a dreňou z polovice vanilkového struku privedieme k varu. Odstavíme z ohňa, pridáme napučanú želatínu a necháme v horúcej zmesi rozpustiť. Potom zmes nalejeme do formičiek a uložíme stuhnúť do chladu asi na 120 minút.
Vodu s cukrom a kávou privedieme k varu a povaríme na veľmi miernom ohni asi 5 minút do zhustnutia. Odstavíme, necháme vychladnúť a prilejeme likér. Stuhnutú panna cottu vo formičkách ponoríme asi na 5 sekúnd do horúcej vody a potom vyklopíme. Preložíme na tanieriky a prelejeme kávovým sirupom. Nakoniec ozdobíme kávovými zrnami a hoblinkami čokolády. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre