Kávová panna cotta

Kávová panna cotta

Kávová panna cotta je dezert určený najmä všetkým milovníkom tohto skvelého nápoja. Samozrejme, že si panna cottu môžete pripraviť v akejkoľvek príchuti, ale tá kávová je predsa o niečo špeciálnejšia. Vyskúšajte a ochutnajte.

Na krém

  • 5 gželatína

  • 250 g31 % smotana na šľahanie

  • 20 ghnedý cukor

  • 2 ČLinstatná káva

  • 1/2 ksvanilkový struk

Na kávový sirup

  • 50 mlvoda

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 ČLinstantná káva

  • 40 mlkávový likér alebo rum

Na dokončenie

  • kávové zrno

  • čokoládové hoblinky

Postup

  1. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu s cukrom, kávou a dreňou z polovice vanilkového struku privedieme k varu. Odstavíme z ohňa, pridáme napučanú želatínu a necháme v horúcej zmesi rozpustiť. Potom zmes nalejeme do formičiek a uložíme stuhnúť do chladu asi na 120 minút.

  2. Vodu s cukrom a kávou privedieme k varu a povaríme na veľmi miernom ohni asi 5 minút do zhustnutia. Odstavíme, necháme vychladnúť a prilejeme likér. Stuhnutú panna cottu vo formičkách ponoríme asi na 5 sekúnd do horúcej vody a potom vyklopíme. Preložíme na tanieriky a prelejeme kávovým sirupom. Nakoniec ozdobíme kávovými zrnami a hoblinkami čokolády. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.