Kávová panna cotta s černicami
Lyžička po lyžičke vám zlepší náladu. Kávová panna cotta s černicami má takú zázračnú moc. Ak neveríte, pripravte si ju, ochutnajte a uvidíte, že úsmev vám z tváre tak ľahko nezmizne. Káva, smotana a čokoláda sú jednoducho neprekonateľná kombinácia.
Ingrediencie
5 plátkovželatína
500 ml33 % smotana na šľahanie
55 gtrstinový cukor
5 šálkasilné espresso
50 ghorká čokoláda
40 gmandľové plátky
150 gčernice
Postup
Želatínu necháme napučať v studenej vode asi 5 minút.
Smotanu prehrejeme, premiešame s cukrom a kávou, do teplej zmesi pridáme od vody vytlačenú želatínu a necháme ju rozpustiť. Nalejeme do pohárov a odložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
Povrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Plátky mandlí opečieme v rúre pri 180 °C do zlatista, necháme ich vychladnúť a nasypeme do pohárov, pridáme černice (ostružiny). Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre