Kávová torta s jahodami
Milujete sladké dezerty s bohatými vrstvami náplne? Kávová torta s jahodami je potom pre vás ideálnou dobrotou, ktorú oceníte po celý rok, ale najmä počas horúceho leta. Najlepšie bude, keď tortu necháte poriadne vychladiť, pretože bude nielen osviežujúca, ale aj poriadne stuhnutá a držať svoj tvar.
Na korpus
2 ksvajcia
100 gkrupicový cukor
75 ghladká múka
1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na kávový krém
75 gvanillkový pudingový prášok
2 PLinstantná káva
75 gkrupicový cukor
500 mlmlieko
150 gmaslo
Na ozdobenie
smotana na šľahanie
čokoládové hoblinky
jahody
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a opatrne premiešame. Cesto nalejeme do formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 30 minút. Potom necháme vychladnúť.
Puding, kávu a cukor zmiešame s malým množstvom mlieka. Zvyšné mlieko privedieme k varu, pridáme pudingovú zmes a varíme na miernom ohni asi 2 minúty. Necháme vychladnúť a vyšľaháme spolu so zmäknutým maslom na krém, ktorý rozotrieme na tortu a necháme stuhnúť.
Smotanu vyšľaháme s cukrom na šľahačku a nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka na povrch torty, posypeme čokoládou a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre