Kávová torta s jahodami

Kávová torta s jahodami

Milujete sladké dezerty s bohatými vrstvami náplne? Kávová torta s jahodami je potom pre vás ideálnou dobrotou, ktorú oceníte po celý rok, ale najmä počas horúceho leta. Najlepšie bude, keď tortu necháte poriadne vychladiť, pretože bude nielen osviežujúca, ale aj poriadne stuhnutá a držať svoj tvar.

Na korpus

  • 2 ksvajcia

  • 100 gkrupicový cukor

  • 75 ghladká múka

  • 1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva

Na kávový krém

  • 75 gvanillkový pudingový prášok

  • 2 PLinstantná káva

  • 75 gkrupicový cukor

  • 500 mlmlieko

  • 150 gmaslo

Na ozdobenie

  • smotana na šľahanie

  • čokoládové hoblinky

  • jahody

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a opatrne premiešame. Cesto nalejeme do formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 30 minút. Potom necháme vychladnúť.

  2. Puding, kávu a cukor zmiešame s malým množstvom mlieka. Zvyšné mlieko privedieme k varu, pridáme pudingovú zmes a varíme na miernom ohni asi 2 minúty. Necháme vychladnúť a vyšľaháme spolu so zmäknutým maslom na krém, ktorý rozotrieme na tortu a necháme stuhnúť.

  3. Smotanu vyšľaháme s cukrom na šľahačku a nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka na povrch torty, posypeme čokoládou a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.