Kávové rezy s mascarpone krémom

Kávové rezy s mascarpone krémom

Kávové rezy sú dezertom, ktorý sa najlepšie vychutnáva so šálkou kávy. A keď si ho doprajte v spoločnosti blízkej osoby, určite si doprajte ten najlepší oddych, aký si môžete želať. Tenké cesta, bohatá plnka a nadýchaná šľahačka s pekanovými orechmi si zaslúžia päť hviezdičiek.

Na cesto

  • 6 ksvajcia

  • 200 gkrupicový cukor

  • 85 golej

  • 120 gpolohrubá múka

  • 50 gkakao

Na náplň

  • 2 PLinstatná káva

  • 10 gželatína

  • 250 gmascarpone

  • 100 gpráškový cukor

  • 350 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1 PLkakao

  • pekanové orechy

Na ozdobenie

  • 250 ml40 % smotana na šľahanie

  • 50 gpráškový cukor

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Primiešame olej a preosiatu múku s kakaom. Cesto nalejeme do formy (35x25cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť.

  2. Korpus rozdelíme na dve polovice. Kávu rozpustíme v 50 ml horúcej vody, želatínu zalejeme 50 ml vody a necháme napučať. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a smotanou na krém, pridáme kávu. Želatínu rozpustíme a zapracujeme do krému.

  3. Na spodný korpus rozotrieme časť krému, položíme druhý korpus a rozotrieme zvyšný krém. Necháme stuhnúť v chladničke.

  4. Smotanu vyšľaháme s cukrom a kakaom na krém. Múčnik nakrájame na jednotlivé rezy a zrezanou trubičkou ozdobíme každý rez krémom a pekanovými orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.