Kávové rezy s mascarpone krémom
Kávové rezy sú dezertom, ktorý sa najlepšie vychutnáva so šálkou kávy. A keď si ho doprajte v spoločnosti blízkej osoby, určite si doprajte ten najlepší oddych, aký si môžete želať. Tenké cesta, bohatá plnka a nadýchaná šľahačka s pekanovými orechmi si zaslúžia päť hviezdičiek.
Na cesto
6 ksvajcia
200 gkrupicový cukor
85 golej
120 gpolohrubá múka
50 gkakao
Na náplň
2 PLinstatná káva
10 gželatína
250 gmascarpone
100 gpráškový cukor
350 ml33 % smotana na šľahanie
1 PLkakao
pekanové orechy
Na ozdobenie
250 ml40 % smotana na šľahanie
50 gpráškový cukor
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Primiešame olej a preosiatu múku s kakaom. Cesto nalejeme do formy (35x25cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť.
Korpus rozdelíme na dve polovice. Kávu rozpustíme v 50 ml horúcej vody, želatínu zalejeme 50 ml vody a necháme napučať. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a smotanou na krém, pridáme kávu. Želatínu rozpustíme a zapracujeme do krému.
Na spodný korpus rozotrieme časť krému, položíme druhý korpus a rozotrieme zvyšný krém. Necháme stuhnúť v chladničke.
Smotanu vyšľaháme s cukrom a kakaom na krém. Múčnik nakrájame na jednotlivé rezy a zrezanou trubičkou ozdobíme každý rez krémom a pekanovými orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre