Kávové triffle s Baileys
Kávové triffle s Baileys zažiari vždy, keď ho naservírujete pred svojich hostí. Lahodný dezert zaujme vrstvami aj chuťami.
Na korpus
3 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
80 ghladká múka
20 gkakao
Na náplň
500 mlmlieko
2 balíčkyvanilkový puding v prášku
120 gkrupicový cukor
200 mlsmotana na šľahanie
1 balíčekvanilkový cukor
250 gmascarpone
100 mlkrémový likér Baileys
100 gčokoláda
100 gmaliny na zdobenie
Postup
Žĺtky oddelíme od bielkov. Vo nádobe vyšľaháme bielky s cukrom na pevný sneh. Pridáme žĺtky a znovu vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kakaom.
Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 8 minút. Po upečení necháme vychladnúť na papieri a potom cesto z neho stiahneme.
Časť mlieka nalejeme do misky s pudingovým práškom. Zvyšok nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a privedieme k varu. Prilejeme mlieko s pudingom a varíme asi 2 minúty.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Z korpusu odkrojíme ⅓ a na zvyšok rozotrieme časť šľahačky. Stočíme do rolády a dáme do chladničky. Zvyšok nakrájame.
Do vychladnutého pudingu pridáme mascarpone a vyšľaháme. Do ⅔ krému pridáme polovicu Baileys a do zvyšku rozpustenú čokoládu. Roládu nakrájame na plátky.
Plátky rolády poukladáme po obvode misky a na dno polejeme zvyšným Baileys. Potom pridáme svetlý krém, nakrájaný korpus a čokoládový krém. Potom natrieme šľahačkou a pridáme maliny. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre