Kávové triffle s Baileys

Kávové triffle s Baileys

Kávové triffle s Baileys zažiari vždy, keď ho naservírujete pred svojich hostí. Lahodný dezert zaujme vrstvami aj chuťami.

Na korpus

  • 3 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 80 ghladká múka

  • 20 gkakao

Na náplň

  • 500 mlmlieko

  • 2 balíčkyvanilkový puding v prášku

  • 120 gkrupicový cukor

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 1 balíčekvanilkový cukor

  • 250 gmascarpone

  • 100 mlkrémový likér Baileys

  • 100 gčokoláda

  • 100 gmaliny na zdobenie

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Vo nádobe vyšľaháme bielky s cukrom na pevný sneh. Pridáme žĺtky a znovu vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kakaom.

  2. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 8 minút. Po upečení necháme vychladnúť na papieri a potom cesto z neho stiahneme.

  3. Časť mlieka nalejeme do misky s pudingovým práškom. Zvyšok nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a privedieme k varu. Prilejeme mlieko s pudingom a varíme asi 2 minúty.

  4. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Z korpusu odkrojíme ⅓ a na zvyšok rozotrieme časť šľahačky. Stočíme do rolády a dáme do chladničky. Zvyšok nakrájame.

  5. Do vychladnutého pudingu pridáme mascarpone a vyšľaháme. Do ⅔ krému pridáme polovicu Baileys a do zvyšku rozpustenú čokoládu. Roládu nakrájame na plátky.

  6. Plátky rolády poukladáme po obvode misky a na dno polejeme zvyšným Baileys. Potom pridáme svetlý krém, nakrájaný korpus a čokoládový krém. Potom natrieme šľahačkou a pridáme maliny. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.