Kelová krémová polievka s klobásou

Kelová krémová polievka s klobásou

Krémové polievky vedú rebríčky popularity. Ak chcete do svojho repertoáru receptov zaradiť nový kúsok, vyskúšajte ako chutí kelová polievka s klobásou. Spojenie tradičných a zimných surovín z tejto polievky robí ideálne sýtiace jedlo do chladného počasia.

Ingrediencie

  • 3 kszemiaky

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 400 gkučeravý kel

  • rastlinný olej podľa potreby

  • 1200 mlkurací vývar

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • drvená rasca podľa chuti

  • 100 gklobása

  • 2 ČLmletá paprika

Postup

  1. Zemiaky, cibuľu, cesnak olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Kel umyjeme, z väčších listov odkrojíme hlúby a potom ich nakrájame na kocky.

  2. Na 5 lyžiciach oleja orestujeme kel, odložíme ho na bok, pridáme cibuľu a restujeme ďalším 5 minút. Potom vmiešame cesnak a zalejeme vývarom. Nakoniec vmiešame zemiaky.

  3. Osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a na miernom ohni varíme asi 30 minút. Ku koncu do polievky prisypeme väčšinu kelu a rozmixujeme.

  4. Klobásu nakrájame na polovičné kolieska, opekáme na 3 lyžiciach oleja asi 1 minútu. Po opečení preložíme do polievky so zvyšným kelom a ochutíme paprikou. Premiešame a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.