Kelová krémová polievka s klobásou
Krémové polievky vedú rebríčky popularity. Ak chcete do svojho repertoáru receptov zaradiť nový kúsok, vyskúšajte ako chutí kelová polievka s klobásou. Spojenie tradičných a zimných surovín z tejto polievky robí ideálne sýtiace jedlo do chladného počasia.
Ingrediencie
3 kszemiaky
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
400 gkučeravý kel
rastlinný olej podľa potreby
1200 mlkurací vývar
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
drvená rasca podľa chuti
100 gklobása
2 ČLmletá paprika
Postup
Zemiaky, cibuľu, cesnak olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Kel umyjeme, z väčších listov odkrojíme hlúby a potom ich nakrájame na kocky.
Na 5 lyžiciach oleja orestujeme kel, odložíme ho na bok, pridáme cibuľu a restujeme ďalším 5 minút. Potom vmiešame cesnak a zalejeme vývarom. Nakoniec vmiešame zemiaky.
Osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a na miernom ohni varíme asi 30 minút. Ku koncu do polievky prisypeme väčšinu kelu a rozmixujeme.
Klobásu nakrájame na polovičné kolieska, opekáme na 3 lyžiciach oleja asi 1 minútu. Po opečení preložíme do polievky so zvyšným kelom a ochutíme paprikou. Premiešame a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre