Knedle plnené údeným mäsom a cuketová kapusta

Knedle plnené údeným mäsom a cuketová kapusta

Poctivá domáca strava sa pozná na prvé ochutnanie a ovoňanie. Pripravte si knedle plnené údeným mäsom a podávajte ich s cuketovou kapustou. Presne splnia vaše očakávania a požiadavky na tradičné a domáce jedlo. A keď raz ochutnáte domáce plnené knedle, iné už nebudete chcieť.

Na prípravu knedlí

  • 300 gstaršie pečivo

  • 50 gmaslo

  • 75 mlmlieko

  • 2 ksvajcia

  • 150 gúdený bravčový bôčik

  • hladkolistý petržlen

  • soľ

Na cuketovú kapustu

  • 1 kscibuľa

  • rastlinný olej na opekanie

  • 1 kscuketa

  • soľ

  • 1 ČLcelá rasca

  • 1 PLpolohrubá múka

  • cukor podľa chuti

  • ocot podľa chuti

Postup

  1. V mise premiešame pečivo nakrájané na kocky so zmäknutým maslom, mliekom, vajciami, orestovaným údeným mäsom nakrájaným na kocky, petržlenovou vňaťou a soľou. Necháme asi 20 minút odležať.

  2. Z pripravenej zmesi tvarujeme guľaté knedle, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme, pokým nevyplávajú na povrch a vyberieme ich dierovanou naberačkou.

  3. V nepriľnavej panvici opečieme na nahriatom oleji nakrájanú cibuľu do zlatista a odložíme stranou. Cuketu rozkrojíme po dĺžke na štvrtiny a odstránime mäkkú časť so semienkami. Zvyšnú časť nakrájame na tenké plátky alebo nastrúhame na hrubo.

  4. Cuketu dáme do panvice po cibuli, podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme rascu a privedieme k varu. Potom zaprášime múkou, premiešame, pridáme cibuľu, dochutíme cukrom s octom a varime na miernom ohni asi 15 minút. Knedle prekrojíme na polovicu a servírujeme spolu s cuketovou kapustou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.