Knedle plnené údeným mäsom a cuketová kapusta
Poctivá domáca strava sa pozná na prvé ochutnanie a ovoňanie. Pripravte si knedle plnené údeným mäsom a podávajte ich s cuketovou kapustou. Presne splnia vaše očakávania a požiadavky na tradičné a domáce jedlo. A keď raz ochutnáte domáce plnené knedle, iné už nebudete chcieť.
Na prípravu knedlí
300 gstaršie pečivo
50 gmaslo
75 mlmlieko
2 ksvajcia
150 gúdený bravčový bôčik
hladkolistý petržlen
soľ
Na cuketovú kapustu
1 kscibuľa
rastlinný olej na opekanie
1 kscuketa
soľ
1 ČLcelá rasca
1 PLpolohrubá múka
cukor podľa chuti
ocot podľa chuti
Postup
V mise premiešame pečivo nakrájané na kocky so zmäknutým maslom, mliekom, vajciami, orestovaným údeným mäsom nakrájaným na kocky, petržlenovou vňaťou a soľou. Necháme asi 20 minút odležať.
Z pripravenej zmesi tvarujeme guľaté knedle, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme, pokým nevyplávajú na povrch a vyberieme ich dierovanou naberačkou.
V nepriľnavej panvici opečieme na nahriatom oleji nakrájanú cibuľu do zlatista a odložíme stranou. Cuketu rozkrojíme po dĺžke na štvrtiny a odstránime mäkkú časť so semienkami. Zvyšnú časť nakrájame na tenké plátky alebo nastrúhame na hrubo.
Cuketu dáme do panvice po cibuli, podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme rascu a privedieme k varu. Potom zaprášime múkou, premiešame, pridáme cibuľu, dochutíme cukrom s octom a varime na miernom ohni asi 15 minút. Knedle prekrojíme na polovicu a servírujeme spolu s cuketovou kapustou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre