Kokosová torta s jahodami
Chcete si dopriať špeciálny dezert? Ak neviete, ktorý by naplnil vaše očakávania, máme pre vás super tip. Kokosová torta s jahodami patrí medzi ľahké a nadýchané dezerty so smotanovým krémom, ktoré má rád skoro každý. Táto torta je tak dobrá, že si možno ani nestihnete uvariť kávu a už zmizne zo stola.
Na korpus
- 3 ksvajcia 
- 140 gkrupicový cukor 
- 15 mlrastlinný olej 
- 100 ghladká múka 
- 1 ČLkypriaci prášok do pečiva 
Na náplň
- 250 ml33 % smotana na šľahanie 
- 250 gmascarpone 
- 80 gpráškový cukor 
- 200 gjahody 
- strúhaný kokos na posypanie 
- kokosové guľôčky na ozdobenie 
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, postupne prilejeme olej a ručne miešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto nalejeme do formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 165 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 
- Smotanu a mascarpone vyšľaháme s cukrom. Korpus rozdelíme na 3 diely. 
- Každý diel korpusu potrieme krémom, pridáme nakrájané jahody. Potom celú tortu potrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Povrch ozdobíme jahodami a kokosovými guľôčkami, uložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre