Kokosová torta s jahodami

Kokosová torta s jahodami

Chcete si dopriať špeciálny dezert? Ak neviete, ktorý by naplnil vaše očakávania, máme pre vás super tip. Kokosová torta s jahodami patrí medzi ľahké a nadýchané dezerty so smotanovým krémom, ktoré má rád skoro každý. Táto torta je tak dobrá, že si možno ani nestihnete uvariť kávu a už zmizne zo stola.

Na korpus

  • 3 ksvajcia

  • 140 gkrupicový cukor

  • 15 mlrastlinný olej

  • 100 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

Na náplň

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 250 gmascarpone

  • 80 gpráškový cukor

  • 200 gjahody

  • strúhaný kokos na posypanie

  • kokosové guľôčky na ozdobenie

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, postupne prilejeme olej a ručne miešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto nalejeme do formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 165 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. Smotanu a mascarpone vyšľaháme s cukrom. Korpus rozdelíme na 3 diely.

  3. Každý diel korpusu potrieme krémom, pridáme nakrájané jahody. Potom celú tortu potrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Povrch ozdobíme jahodami a kokosovými guľôčkami, uložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.