Kokosová torta s jahodami
Chcete si dopriať špeciálny dezert? Ak neviete, ktorý by naplnil vaše očakávania, máme pre vás super tip. Kokosová torta s jahodami patrí medzi ľahké a nadýchané dezerty so smotanovým krémom, ktoré má rád skoro každý. Táto torta je tak dobrá, že si možno ani nestihnete uvariť kávu a už zmizne zo stola.
Na korpus
3 ksvajcia
140 gkrupicový cukor
15 mlrastlinný olej
100 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na náplň
250 ml33 % smotana na šľahanie
250 gmascarpone
80 gpráškový cukor
200 gjahody
strúhaný kokos na posypanie
kokosové guľôčky na ozdobenie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, postupne prilejeme olej a ručne miešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto nalejeme do formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 165 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Smotanu a mascarpone vyšľaháme s cukrom. Korpus rozdelíme na 3 diely.
Každý diel korpusu potrieme krémom, pridáme nakrájané jahody. Potom celú tortu potrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Povrch ozdobíme jahodami a kokosovými guľôčkami, uložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre