Koláč s rebarborou

Koláč s rebarborou

Tento koláč si môžete pripraviť vlastne s akýmkoľvek ovocím, ale počas sezóny by bola škoda nevyužiť možnosť na netradičnú rebarborovú sladkosť. Čiže vyskúšajte koláč s rebarborou a do cesta môžete pridať aj trochu čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry pre ešte výraznejšiu sviežosť.

Ingrediencie

  • 2 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 120 gtrstinový cukor

  • 150 gmaslo

  • 150 ghladká múka

  • 3 ČLjedlá sóda

  • 150 gmandľové plátky

  • 300 grebarbora

  • maslo na vymazanie formy

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky so soľou a tretinou cukru vyšľaháme na jemný sneh, zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do bielej peny a pridáme žĺtky.

  2. Múku preosejeme a premiešame so sódou a pridáme 120 g mandľových plátkov. Rebarboru nakrájame na kúsky. Do maslovej peny po častiach striedavo primiešame múčnu zmes a sneh. Zakončíme snehom.

  3. Cesto naplníme do maslom vymazanej guľatej formy s priemerom 19 cm, striedame cesto s rebarborou a zvyšnú rebarboru dáme na povrch, posypeme mandľovými plátkami a pečieme pri 165 °C asi 50 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Koláče
Dezerty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.