Koláč s rebarborou
Tento koláč si môžete pripraviť vlastne s akýmkoľvek ovocím, ale počas sezóny by bola škoda nevyužiť možnosť na netradičnú rebarborovú sladkosť. Čiže vyskúšajte koláč s rebarborou a do cesta môžete pridať aj trochu čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry pre ešte výraznejšiu sviežosť.
Ingrediencie
2 ksvajcia
1 štipkasoľ
120 gtrstinový cukor
150 gmaslo
150 ghladká múka
3 ČLjedlá sóda
150 gmandľové plátky
300 grebarbora
maslo na vymazanie formy
Postup
Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky so soľou a tretinou cukru vyšľaháme na jemný sneh, zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do bielej peny a pridáme žĺtky.
Múku preosejeme a premiešame so sódou a pridáme 120 g mandľových plátkov. Rebarboru nakrájame na kúsky. Do maslovej peny po častiach striedavo primiešame múčnu zmes a sneh. Zakončíme snehom.
Cesto naplníme do maslom vymazanej guľatej formy s priemerom 19 cm, striedame cesto s rebarborou a zvyšnú rebarboru dáme na povrch, posypeme mandľovými plátkami a pečieme pri 165 °C asi 50 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre