Koláč s tvarohovou náplňou a ovocím

Koláč s tvarohovou náplňou a ovocím

Koláč s tvarohovou náplňou a ovocím je zárukou chutného dezertu. Jednoduché, krehké cesto je naplnené citrónovo-tvarohovým krémom a ozdobené sezónnym, čerstvým ovocím. Môžete použiť aj inú príchuť pudingu a vytvoriť si vlastnú verziu sladkej dobroty.

Na korpus

  • 600 ghladká múka

  • 150 gpráškový cukor

  • 2 ksžĺtky

  • 150 gzmäknuté maslo

  • 1/2 kscitrónová kôra z polovice citróna

Na náplň

  • 150 mlplnotučné mlieko

  • 1 baleniecitrónový pudingový prášok

  • 60 gkrupicový cukor

  • 250 gplnotučný tvaroh

  • ovocie na ozdobenie

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Z preosiatej múky, cukru, žĺtkov, masla a na jemno nastrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Ideálne aj do druhého dňa.

  2. Cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm a vyložíme ním dno a boky vymazanej formy s priemerom 20 cm. Vidličkou popicháme dno a korpus uložíme na približne 30 minút do mrazničky. Potom na cesto položíme papier na pečenie a zasypeme ho suchými fazuľami. Pečieme pri 190 °C asi 15 minút. Následne odstránime fazuľu a papier a pečieme ďalších 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  3. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Do teplého vmiešame po častiach tvaroh a vyšľaháme hladkú hmotu. Podľa chuti osladíme. Krémom naplníme upečený korpus, uhladíme a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím a bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.