Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Keď si naplníte tanier kotlíkovým gulášom, určite si tento moment nebudete chcieť nechať ruším nikým a ani ničím. Milovníci mäsa dobre vedia, že je to závislosť, z ktorej sa dostať neplánujú.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 5 strúčikovcesnaku

  • 300 ghovädzie mäso (nožina)

  • 300 gbravčové plece

  • 200 gklobása

  • 40 gbravčová masť

  • 1 ČLcelá rasca

  • 40 gmletá paprika

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 3 ksbobkový list

  • 400 gzemiaky

  • 30 ghladká múka

  • sušená alebo čerstvá majoránka

Postup

  1. Cibuľu a cesnak olúpeme. Cibuľu nakrájame na drobno a cesnak na plátky. Mäso nakrájame na kocky, klobásu na plátky. V kotlíku rozohrejeme masť, prisypeme nakrájanú cibuľu, lyžičku rasce a restujeme asi 8 minút. Akonáhle je cibuľa svetlo-hnedá, pridáme hovädzie mäso, zasypeme mletou paprikou, krátko zarestujeme a zalejeme 500 ml.

  2. Zmes v kotlíku osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a cesnak. Na miernom ohni varíme asi 50 minút, potom pridáme bravčové mäso a varíme za občasného miešania ďalších asi 80 minút.

  3. Zemiaky olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Múku rozmiešame v troche vody na kašičku. Do guláša prilejeme podľa potreby vodu, privedieme k varu a zahustím múkou. Pridáme zemiaky a klobásu. Nakoniec prisypeme majoránku a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Podávame s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Mäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.