Kotlíkový guláš
Keď si naplníte tanier kotlíkovým gulášom, určite si tento moment nebudete chcieť nechať ruším nikým a ani ničím. Milovníci mäsa dobre vedia, že je to závislosť, z ktorej sa dostať neplánujú.
Ingrediencie
2 kscibuľa
5 strúčikovcesnaku
300 ghovädzie mäso (nožina)
300 gbravčové plece
200 gklobása
40 gbravčová masť
1 ČLcelá rasca
40 gmletá paprika
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
3 ksbobkový list
400 gzemiaky
30 ghladká múka
sušená alebo čerstvá majoránka
Postup
Cibuľu a cesnak olúpeme. Cibuľu nakrájame na drobno a cesnak na plátky. Mäso nakrájame na kocky, klobásu na plátky. V kotlíku rozohrejeme masť, prisypeme nakrájanú cibuľu, lyžičku rasce a restujeme asi 8 minút. Akonáhle je cibuľa svetlo-hnedá, pridáme hovädzie mäso, zasypeme mletou paprikou, krátko zarestujeme a zalejeme 500 ml.
Zmes v kotlíku osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a cesnak. Na miernom ohni varíme asi 50 minút, potom pridáme bravčové mäso a varíme za občasného miešania ďalších asi 80 minút.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Múku rozmiešame v troche vody na kašičku. Do guláša prilejeme podľa potreby vodu, privedieme k varu a zahustím múkou. Pridáme zemiaky a klobásu. Nakoniec prisypeme majoránku a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Podávame s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre