Kozľacia kapsa s jarnými bylinkami
Toto mäso asi nejete často, a preto je kozľacia kapsa s jarnými bylinkami naozaj špeciálnym jedlom. Jemné mäso má špecifickú chuť a vôňu, ktorá sa krásne prepojí s bylinkovou plnkou. Nezabudnite mäso počas pečenia podlievať, aby ste ho nevysušili.
Ingrediencie
600 gkozľacie stehno
soľ podľa chuti
3 ksstaršie rožky
100 mlmlieko
50 ganglická slanina
1 zväzokmladá čerstvá žihľava
1 zväzokstrapatý petržlen
3 ksvajcia
2 strúčikycesnaku
1 štipkamletá červená sladká paprika
1 PLnasekaný rozmarín
3 PLolej
10 ksšalotka
200 mlsuché biele víno
Postup
Do mäsa ostrým nožom narežeme otvor a osolíme ho. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Slaninu nakrájame na malé kúsky, žihľavu a kučeravý petržlen nasekáme nadrobno a všetko premiešame s rožkami. Zmes zalejeme rozšľahanými vajcami, osolíme a dobre premiešame.
Mäso naplníme plnkou a spojíme špáradlami. Cesnak prelisujeme a utrieme so štipkou soli, zmiešame s mletou paprikou, rozmarínom a olejom. Pastou potrieme mäso, dáme ho do pekáča, pridáme prepolené šalotky, podlejeme trochou vody, vínom a prikryjeme.
Mäso pečieme pri 200 °C asi 50 minút. Počas pečenia prelievame výpekom a podľa potreby dolievame vodu. Ku koncu pečenia mäso odokryjeme a dopečieme do zlatista. Podávame napríklad s pučenými zemiakmi a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre