Kozľacia kapsa s jarnými bylinkami

Kozľacia kapsa s jarnými bylinkami

Toto mäso asi nejete často, a preto je kozľacia kapsa s jarnými bylinkami naozaj špeciálnym jedlom. Jemné mäso má špecifickú chuť a vôňu, ktorá sa krásne prepojí s bylinkovou plnkou. Nezabudnite mäso počas pečenia podlievať, aby ste ho nevysušili.

Ingrediencie

  • 600 gkozľacie stehno

  • soľ podľa chuti

  • 3 ksstaršie rožky

  • 100 mlmlieko

  • 50 ganglická slanina

  • 1 zväzokmladá čerstvá žihľava

  • 1 zväzokstrapatý petržlen

  • 3 ksvajcia

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 štipkamletá červená sladká paprika

  • 1 PLnasekaný rozmarín

  • 3 PLolej

  • 10 ksšalotka

  • 200 mlsuché biele víno

Postup

  1. Do mäsa ostrým nožom narežeme otvor a osolíme ho. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Slaninu nakrájame na malé kúsky, žihľavu a kučeravý petržlen nasekáme nadrobno a všetko premiešame s rožkami. Zmes zalejeme rozšľahanými vajcami, osolíme a dobre premiešame.

  2. Mäso naplníme plnkou a spojíme špáradlami. Cesnak prelisujeme a utrieme so štipkou soli, zmiešame s mletou paprikou, rozmarínom a olejom. Pastou potrieme mäso, dáme ho do pekáča, pridáme prepolené šalotky, podlejeme trochou vody, vínom a prikryjeme.

  3. Mäso pečieme pri 200 °C asi 50 minút. Počas pečenia prelievame výpekom a podľa potreby dolievame vodu. Ku koncu pečenia mäso odokryjeme a dopečieme do zlatista. Podávame napríklad s pučenými zemiakmi a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.