Krémová batátová polievka
Má výraznú farbu, krásnu vôňu a chuť, ktorú musíte zažiť. Krémová batátová polievka je tak hustá, že by z nej pokojne mohol byť aj hlavný chod.
Ingrediencie
1 kspór
2 ksmrkva
3 ksbataty
2 PLolivový olej
drvená rasca
soľ
čerstvo namleté mleté čierne korenie
1 ČLnajemno nastrúhaný zázvor
2 vetvičkyrozmarín
1/2 ČLsušená bazalka
olivový olej k podávaniu
slnečnicové semienka
Postup
Časť póru nakrájame na kolieska a dáme ich stranou. Potom ostatnú zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rovnako veľké kúsky, vložíme do hrnca s rozohriatym olejom, pridáme rascu a sprudka orestujeme. Znížime teplotu a restujeme už pozvoľna až do zlatista.
Všetko zalejeme 1 litrom vody, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni asi 30 minút.
Ku koncu varenia pridáme do polievky zázvor a rozmixujeme ju na hladký krém. Dochutíme soľou, korením, rozmarínom a bazalkou.
Polievku pri servírovaní pokvapkáme olejom, pridáme nasucho opečené slnečnicové semienka, najemno nakrájaný pór a vetvičku rozmarínu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre