Krémová batátová polievka

Krémová batátová polievka

Má výraznú farbu, krásnu vôňu a chuť, ktorú musíte zažiť. Krémová batátová polievka je tak hustá, že by z nej pokojne mohol byť aj hlavný chod.

Ingrediencie

  • 1 kspór

  • 2 ksmrkva

  • 3 ksbataty

  • 2 PLolivový olej

  • drvená rasca

  • soľ

  • čerstvo namleté mleté čierne korenie

  • 1 ČLnajemno nastrúhaný zázvor

  • 2 vetvičkyrozmarín

  • 1/2 ČLsušená bazalka

  • olivový olej k podávaniu

  • slnečnicové semienka

Postup

  1. Časť póru nakrájame na kolieska a dáme ich stranou. Potom ostatnú zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rovnako veľké kúsky, vložíme do hrnca s rozohriatym olejom, pridáme rascu a sprudka orestujeme. Znížime teplotu a restujeme už pozvoľna až do zlatista.

  2. Všetko zalejeme 1 litrom vody, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni asi 30 minút.

  3. Ku koncu varenia pridáme do polievky zázvor a rozmixujeme ju na hladký krém. Dochutíme soľou, korením, rozmarínom a bazalkou.

  4. Polievku pri servírovaní pokvapkáme olejom, pridáme nasucho opečené slnečnicové semienka, najemno nakrájaný pór a vetvičku rozmarínu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.