Krémová cícerová polievka

Krémová cícerová polievka

Chutná krémová cícerová polievka je plná bielkovín. Cícer dokonca obsahuje viac železa ako iné strukoviny a odporúča sa konzumovať ho aspoň raz za týždeň. V tejto forme vám určite zachutí. Polievka vás zasýti na dlhší čas a zníži tak chuť na iné jedlá.

Ingrediencie

  • 1 baleniesušený cícer

  • 2 ksstredne veľké zemiaky

  • rímska mletá rasca

  • drvená rasca

  • bobkový list

  • kurkuma

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ČLcitrónová šťava

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • mletá paprika

  • olivový olej

  • 120 mlkokosová smotana

  • chlebové krutóny

  • čerstvé bylinky na dozdobenie

Postup

  1. Cícer zalejeme vodou a necháme napučať najlepšie cez noc. Druhý deň vodu zlejeme, cícer prepláchneme a vrátime do hrnca. Zalejeme 1,5 litrom vody a varíme na miernom ohni asi 1,5 hodiny do mäkka. Zlejeme.

  2. Asi 4 lyžice cíceru odoberieme a ku zvyšnému pridáme 2 nastrúhané zemiaky, zalejeme ich približne 1 litrom vody tak, aby siahala 3 cm nad povrch surovín. Varíme 10 minút, ochutíme korením, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou a soľou.

  3. Odložený cícer zmiešame s trochou oleja, posypeme mletou paprikou a opečieme na panvici do chrumkava.

  4. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, podľa chuti pridáme smotanu. Servírujeme s chrumkavým cícerom, smotanou, krutónmi a ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.