Krémová cícerová polievka
Chutná krémová cícerová polievka je plná bielkovín. Cícer dokonca obsahuje viac železa ako iné strukoviny a odporúča sa konzumovať ho aspoň raz za týždeň. V tejto forme vám určite zachutí. Polievka vás zasýti na dlhší čas a zníži tak chuť na iné jedlá.
Ingrediencie
1 baleniesušený cícer
2 ksstredne veľké zemiaky
rímska mletá rasca
drvená rasca
bobkový list
kurkuma
2 strúčikycesnaku
2 ČLcitrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
mletá paprika
olivový olej
120 mlkokosová smotana
chlebové krutóny
čerstvé bylinky na dozdobenie
Postup
Cícer zalejeme vodou a necháme napučať najlepšie cez noc. Druhý deň vodu zlejeme, cícer prepláchneme a vrátime do hrnca. Zalejeme 1,5 litrom vody a varíme na miernom ohni asi 1,5 hodiny do mäkka. Zlejeme.
Asi 4 lyžice cíceru odoberieme a ku zvyšnému pridáme 2 nastrúhané zemiaky, zalejeme ich približne 1 litrom vody tak, aby siahala 3 cm nad povrch surovín. Varíme 10 minút, ochutíme korením, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou a soľou.
Odložený cícer zmiešame s trochou oleja, posypeme mletou paprikou a opečieme na panvici do chrumkava.
Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, podľa chuti pridáme smotanu. Servírujeme s chrumkavým cícerom, smotanou, krutónmi a ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre