Krémová hokkaido polievka
Čo môže byť príjemnejšie, ako krémová hokkaido polievka, ktorá zahreje počas daždivého dňa? Existuje celé množstvo rôznych verzií a receptov na jej prípravu. Ak chcete vyskúšať niečo nové a nebránite sa zmenám, dajte šancu nášmu receptu. Je plný výrazných korenín, ako rímska rasca, zázvor, koriander či zmes garam masala, a všetko lahodne ochutí kokosové mlieko. Výsledkom bude trochu iná, možno exotickejšia verzia tradičnej tekvicovej polievky.
Ingrediencie
1 kstekvica Hokkaido
1 ČLmletý zázvor
1 ČLrímska mletá rasca
1 ČLmletý koriander
2 PLkorenie garam masala
400 mlkokosové mlieko
250 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý koriander
tekvicové semienka k podávaniu
Postup
Tekvicu rozpolíme, odstránime semienka, reznú plochu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 40 minút. Tekvica by za tento čas mala zmäknúť a na povrchu zhnednúť.
Upečenú tekvicu necháme mierne vychladnúť a dužinu vydlabeme lyžicou, potom ju dáme spolu s korením, mliekom, vývarom do mixéra a rozmixujeme do hladka.
Polievku prelejeme do hrnca a necháme ju 5 minút na miernom ohni variť. Pokiaľ by bola príliš hustá, rozriedime ju vodou. Dochutíme soľou, korením a podávame s nasekaným koriandrom. Môžeme tiež pokvapkať olivovým olejom a doplniť tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre