Krémová hokkaido polievka

Krémová hokkaido polievka

Čo môže byť príjemnejšie, ako krémová hokkaido polievka, ktorá zahreje počas daždivého dňa? Existuje celé množstvo rôznych verzií a receptov na jej prípravu. Ak chcete vyskúšať niečo nové a nebránite sa zmenám, dajte šancu nášmu receptu. Je plný výrazných korenín, ako rímska rasca, zázvor, koriander či zmes garam masala, a všetko lahodne ochutí kokosové mlieko. Výsledkom bude trochu iná, možno exotickejšia verzia tradičnej tekvicovej polievky.

Ingrediencie

  • 1 kstekvica Hokkaido

  • 1 ČLmletý zázvor

  • 1 ČLrímska mletá rasca

  • 1 ČLmletý koriander

  • 2 PLkorenie garam masala

  • 400 mlkokosové mlieko

  • 250 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý koriander

  • tekvicové semienka k podávaniu

Postup

  1. Tekvicu rozpolíme, odstránime semienka, reznú plochu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 40 minút. Tekvica by za tento čas mala zmäknúť a na povrchu zhnednúť.

  2. Upečenú tekvicu necháme mierne vychladnúť a dužinu vydlabeme lyžicou, potom ju dáme spolu s korením, mliekom, vývarom do mixéra a rozmixujeme do hladka.

  3. Polievku prelejeme do hrnca a necháme ju 5 minút na miernom ohni variť. Pokiaľ by bola príliš hustá, rozriedime ju vodou. Dochutíme soľou, korením a podávame s nasekaným koriandrom. Môžeme tiež pokvapkať olivovým olejom a doplniť tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.