Krémová horúca čokoláda
Čo môže byť lepšie ako upokojujúca chuť horúceho nápoja uprostred zimy? Naša krémová horúca čokoláda poteší všetky zmysly aj v tých najpochmúrnejších dňoch. Nádherne prevonia kuchyňu. Chutí deťom aj dospelým.
Na prípravu čokolády
100 ghorká čokoláda
40 gkrupicový cukor
40 gkakao
1 ČLkukuričný škrob
220 mlplnotučné mlieko
Na dokončenie
čokoláda - hobliny
Postup
Čokoládu nalámeme na malé kúsky a dáme do misky. Cukor zmiešame s kakaom a kukuričným škrobom.
Mlieko nalejeme do kastrólika a zmiešame s pripravenou cukrovou zmesou. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 2 minúty. Potom horúcu zmes nalejeme na čokoládu nalámanú v miske a miešame až do rozpustenia.
Čokoládu nalejeme do šálok, povrch posypeme čokoládovými hoblinami a hneď podávame.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre