Krémová horúca čokoláda

Krémová horúca čokoláda

Čo môže byť lepšie ako upokojujúca chuť horúceho nápoja uprostred zimy? Naša krémová horúca čokoláda poteší všetky zmysly aj v tých najpochmúrnejších dňoch. Nádherne prevonia kuchyňu. Chutí deťom aj dospelým.

Na prípravu čokolády

  • 100 ghorká čokoláda

  • 40 gkrupicový cukor

  • 40 gkakao

  • 1 ČLkukuričný škrob

  • 220 mlplnotučné mlieko

Na dokončenie

  • čokoláda - hobliny

Postup

  1. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a dáme do misky. Cukor zmiešame s kakaom a kukuričným škrobom.

  2. Mlieko nalejeme do kastrólika a zmiešame s pripravenou cukrovou zmesou. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 2 minúty. Potom horúcu zmes nalejeme na čokoládu nalámanú v miske a miešame až do rozpustenia.

  3. Čokoládu nalejeme do šálok, povrch posypeme čokoládovými hoblinami a hneď podávame.

Ohodnoťte recept
Nápoje
Dezerty
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.