Krémová horúca čokoláda s perníkovým korením
Horúca čokoláda je vždy skvelý nápad. Hodí sa na pomalé raňajky, na pokojné popoludnie alebo na večerný relax pred telkou. V akomkoľvek prípade si doprajte túto hustú, krémovú verziu s perníkovým korením. Oceníte jej plnú chuť a veľmi jednoduchú prípravu.
Ingrediencie
100 ghorká čokoláda
40 gkrupicový cukor
40 gkakao
1 ČLkukuričný škrob
220 mlplnotučné mlieko
1 ČLperníkové korenie
150 mlsmotana na šľahanie na ozdobenie
perníky na ozdobenie
Postup
Čokoládu nalámeme na malé kúsky a dáme ich do misky. Cukor zmiešame s kakaom a kukuričným škrobom. Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme perníkové korenie a zmiešame so zmesou. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme 2 minúty.
Potom horúcu zmes nalejeme na čokoládu v miske. Miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí, potom nalejeme do šálok, povrch ozdobíme tuhou šľahačkou a perníčkom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre