Krémová horúca čokoláda s perníkovým korením

Krémová horúca čokoláda s perníkovým korením

Horúca čokoláda je vždy skvelý nápad. Hodí sa na pomalé raňajky, na pokojné popoludnie alebo na večerný relax pred telkou. V akomkoľvek prípade si doprajte túto hustú, krémovú verziu s perníkovým korením. Oceníte jej plnú chuť a veľmi jednoduchú prípravu.

Ingrediencie

  • 100 ghorká čokoláda

  • 40 gkrupicový cukor

  • 40 gkakao

  • 1 ČLkukuričný škrob

  • 220 mlplnotučné mlieko

  • 1 ČLperníkové korenie

  • 150 mlsmotana na šľahanie na ozdobenie

  • perníky na ozdobenie

Postup

  1. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a dáme ich do misky. Cukor zmiešame s kakaom a kukuričným škrobom. Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme perníkové korenie a zmiešame so zmesou. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme 2 minúty.

  2. Potom horúcu zmes nalejeme na čokoládu v miske. Miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí, potom nalejeme do šálok, povrch ozdobíme tuhou šľahačkou a perníčkom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nápoje
Tip redakcie
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.