Krémová hubová polievka s vínom
Krémová hubová polievka s vínom sa stane vaším esom z rukáva, keď chcete uvariť niečo z tradičných a obľúbených surovín, ale zároveň chcete, aby polievka vyzerala ako z profesionálnej kuchyne. Krémový základ je doplnený o orestované huby, paradajky, tymián a krutóny. Tak jednoduché a neskutočne chutné.
Ingrediencie
400 glesné huby
1 PLolivový olej
3 PLmaslo
2 strúčikycesnaku
1 kspór
4 vetvičkyčerstvý tymián
1 PLhladká múka
800 mlkurací vývar
100 mlbiele víno
200 ml33 % smotana na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
200 gcherry paradajky
Postup
Huby očistíme a 100 g z nich si odložíme. Zvyšné huby nakrájame na plátky. V hrnci na zmesi olivového oleja a 1 PL masla orestujeme nakrájaný cesnak s pórom a restujeme 5 minút.
Pridáme huby, tymián, zvýšime teplotu a miešame ďalších 5 minút. Zaprášime múkou a miešame minútu, potom zalejeme vývarom s vínom, za stáleho miešania privedieme k varu a stiahneme teplotu. Za občasného miešania varíme asi 15 minút. Potom polievku rozmixujeme do hladka, prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a prehrejeme.
Paradajky nakrájame na osminky. Odložené huby nakrájame na plátky alebo kúsky. Na 2 lyžiciach masla ich sprudka opečieme a na poslednú minútu pridáme paradajky.
Polievku rozdelíme do tanierov, pridáme paradajkovú zmes, ozdobíme tymiánom a podávame napríklad s krutónmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre