Krémová hubová polievka s vínom

Krémová hubová polievka s vínom

Krémová hubová polievka s vínom sa stane vaším esom z rukáva, keď chcete uvariť niečo z tradičných a obľúbených surovín, ale zároveň chcete, aby polievka vyzerala ako z profesionálnej kuchyne. Krémový základ je doplnený o orestované huby, paradajky, tymián a krutóny. Tak jednoduché a neskutočne chutné.

Ingrediencie

  • 400 glesné huby

  • 1 PLolivový olej

  • 3 PLmaslo

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 kspór

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 1 PLhladká múka

  • 800 mlkurací vývar

  • 100 mlbiele víno

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 gcherry paradajky

Postup

  1. Huby očistíme a 100 g z nich si odložíme. Zvyšné huby nakrájame na plátky. V hrnci na zmesi olivového oleja a 1 PL masla orestujeme nakrájaný cesnak s pórom a restujeme 5 minút.

  2. Pridáme huby, tymián, zvýšime teplotu a miešame ďalších 5 minút. Zaprášime múkou a miešame minútu, potom zalejeme vývarom s vínom, za stáleho miešania privedieme k varu a stiahneme teplotu. Za občasného miešania varíme asi 15 minút. Potom polievku rozmixujeme do hladka, prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a prehrejeme.

  3. Paradajky nakrájame na osminky. Odložené huby nakrájame na plátky alebo kúsky. Na 2 lyžiciach masla ich sprudka opečieme a na poslednú minútu pridáme paradajky.

  4. Polievku rozdelíme do tanierov, pridáme paradajkovú zmes, ozdobíme tymiánom a podávame napríklad s krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.